Politie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 28 juli 2003



Winterswijk - Verkeersongeval met letsel


Een 35-jarige motorrijder uit Wijchen is op 27 juli omstreeks 14.30 uur bij een verkeersongeval op de Meddoseweg gewond geraakt. De man maakte deel uit van een groep motorrijders en haalde ter hoogte van de Lemmenesweg een fietser in. Na de inhaalmanoeuvre wilde de man terug sturen naar rechts. Hierbij raakte hij echter naast de rijbaan en verloor de macht over zijn motor, waarna hij frontaal tegen een boom botste die rechts naast de rijbaan stond. Door de aanrijding belandde de man in de sloot. De man is met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.



Eibergen - Licht gewond bij verkeersongeval


Bij een verkeersongeval op de kruising van de Burgemeester Wilhelmweg en de J.W. Hagemanstraat zijn op 27 juli omstreeks 15.45 uur drie personen licht gewond geraakt.
Een 74-jarige man uit 's-Heerenberg reed met zijn personenauto over de Burgemeester Wilhelmweg. Een voor hem rijdende personenauto die bestuurd werd door een 37-jarige man uit Nootdorp remde af voor een rood verkeerslicht. De man uit 's-Heerenberg kon niet op tijd stoppen en reed tegen de auto van de man uit Nootdorp, die vervolgens tegen een voor hem staande personenauto botste. Deze laatste personenauto werd bestuurd door een 44-jarige man uit Enschede. De man uit Nootdorp, een 72-jarige vrouw uit 's-Heerenberg en een 45-jarige vrouw uit Enschede (respectievelijk passagier van de man uit 's-Heerenberg en de man uit Enschede) hebben zich met nek- en borstklachten onder doktersbehandeling gesteld.


's-Heerenberg - Rijden onder invloed

Een 31-jarige man uit Polen is op 28 juli omstreeks 03.45 uur op de Emmerikseweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest en een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 490 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


's-Heerenberg - Mishandeling

Een 51-jarige inwoner van 's-Heerenberg heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man werd op 27 juli omstreeks 17.00 uur in de Kellenstraat door twee mannen geschopt en geslagen nadat hij een opmerking had gemaakt over de manier waarop één van de mannen zijn auto had geparkeerd. De woordenwisseling liep uit op een ruzie, waarbij de inwoner van 's-Heerenberg een deuk in de auto van één van de mannen trapte. Hierna werd de inwoner van 's-Heerenberg geschopt en geslagen waarbij hij een gekneusde nier en een hoofdwond op liep. De inwoner van 's-Heerenberg is met een ambulance overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem. In verband met de vechtpartij zijn een 57-jarige en een 23-jarige inwoner van 's-Heerenberg aangehouden. Na verhoor zijn zij in vrijheidgesteld. Getuigen van de mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie in 's-Heerenberg, telefoonnummer
0900 - 8844.



Eibergen - Verdachte brandstichting gewond tijdens vlucht


Een 17-jarige jongen uit Rekken is op 27 juli omstreeks 21.15 uur overlopen nadat hij bij een school aan de Rekkenseweg had ingebroken en brand had gesticht. Nadat de jongen werd betrapt rende hij weg in de richting van de Wilhelminastraat. Bij het oversteken van deze straat kwam hij terecht op de motorkap van een auto die bestuurd werd door een 32-jarige vrouw uit Goes. De jongen raakte hierbij gewond aan zijn benen en is overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De vrouw uit Goes en twee kinderen van 1 en 4 jaar kregen ten gevolge van de aanrijding glassplinters in hun gezicht.



Terborg - Diefstal portemonnee uit tas


Een inwoonster van Terborg heeft aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee. De vrouw werd op 26 juli omstreeks 12.30 uur in een winkel aan de Hoofdstraat aangesproken door een man. Tijdens het gesprek stond de vrouw met haar rug naar het winkelwagentje, waarin haar tas met daarin haar portemonnee stond. Tijdens het gesprek heeft een tweede man de portemonnee uit de tas van de vrouw gehaald. Direct hierna zijn beide mannen weggelopen. In de portemonnee zat een bedrag van ongeveer 100 euro, een rijbewijs en een bankpasje.



Doetinchem - Belediging


Een hondencontroleur van de gemeente Doetinchem heeft aangifte gedaan van bedreiging en belediging. De man zag op 28 juli omstreeks 09.00 uur een 38-jarige inwoner van Doetinchem met drie onaangelijnde honden wandelen in de Caenstraat. Toen de hondencontroleur deze man naar zijn naam vroeg omdat hij hem een proces-verbaal wilde geven, weigerde deze man zijn naam te geven en bedreigde en beledigde hij de hondencontroleur.



Bredevoort - Controle Slingeplas


De politie van Aalten heeft samen met jachtopzichters van de Wildbeheereenheid Aalten in de nacht van 26 op 27 juli een controle rond de Slingeplas gehouden. Op het strand werden negen personen - allen afkomstig uit Duitsland - aangetroffen die met behulp van de gevulde afvalzakken uit de vuilcontainers bezig waren met het stoken van een aanzienlijk vuur. Deze personen hebben een proces-verbaal gekregen terzake overtreding van de Wet Milieubeheer. In de auto van een 19-jarige inwoner van Gladbeck werd tijdens de controle een imitatievuurwapen aangetroffen. Het wapen is in beslaggenomen en tegen de 19-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.



Einde berichten



Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --