FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland




---

Productshow Gladiool op FloraHolland vestiging Rijnsburg (23-07-03)

Naaldwijk - In alle soorten en maten zijn groot- en kleinbloemige gladiolen vanaf 29 juli te zien tijdens de productshow Gladiool van FloraHolland vestiging Rijnsburg. In de showruimte zijn ongeveer veertig verschillende cultivars in eigentijdse arrangementen te bezichtigen.

FloraHolland Rijnsburg staat bekend als een veiling waar een breed assortiment gladiolen van uitstekende kwaliteit voorhanden is. Het marktaandeel van vestiging Rijnsburg in kleinbloemige gladiolen is bijzonder hoog: 70 procent. Afgelopen jaar is bij FloraHolland vestiging Rijnsburg de aanvoer van kleinbloemige gladiolen met 8 procent gedaald (landelijk is dat min 3 procent). De gemiddelde prijs van deze productgroep kwam in 2002 zowel landelijk als bij FloraHolland vestiging Rijnsburg uit op 10 eurocent en is daarmee gelijk aan 2001. Bij de grootbloemige gladiolen daalde landelijk gezien de aanvoer in 2002 met 4 procent. De gemiddelde prijs van dit product kwam op vestiging Rijnsburg uit op 15 eurocent (landelijk 13 eurocent). In totaal werden ruim 22 miljoen stuks grootbloemige gladiolen (46 procent marktaandeel in stuks) via FloraHolland vestiging Rijnsburg afgezet.

De show op vestiging Rijnsburg wordt tegelijkertijd opgesteld bij een aantal exporteurs in binnen- en buitenland. Op deze manier maken klanten van deze exporteurs (o.a. bloemisten) kennis met de veertig verschillende cultivars die tijdens de show worden getoond. Naast de bekende soorten als 'Super Star', 'Hunting Song' en 'Chinon' zijn ook meer exclusieve soorten te zien. De productshow is bij FloraHolland vestiging Rijnsburg te zien van dinsdag 29 juli tot en met vrijdag 1 augustus.