Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-07-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.15 u) Dinsdag, 29 juli 2003

District Maastricht

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen maandag op dinsdagnacht op de Bosscherweg in Maastricht van een 45-jarige bestuurster van een auto uit Diepenbeek (B), bleek dat de vrouw onder invloed haar auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Belgische ruim 1,9 promille alcohol in haar bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op. Uiteraard kreeg de vrouw ook een rijverbod opgelegd.

Maastricht; snelheidscontroles
De politie (het Verkeershandhavingsteam) heeft afgelopen maandagmiddag radar snelheidscontroles gehouden op de Brusselseweg en op de Cabergerweg in Maastricht. Daarbij werden totaal 79 voertuigbestuurders geflitst die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid (op beide controlelocaties een maximumsnelheidslimiet van 50 km p/u) overtraden. Alle 79 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km p/u (op de Brusselseweg).

Valkenburg; snelheidscontroles
De politie (het Verkeershandhavingsteam) heeft afgelopen maandag radar snelheidscontroles gehouden op de Valkenburgerweg en Oud Valkenburg in Schin op Geul. Daarbij werden totaal 76 voertuigbestuurders geflitst die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid (op beide controlelocaties in Schin op Geul geldt een maximumsnelheidslimiet van 50 km p/u) overtraden. Alle 76 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km p/u (op de Valkenburgerweg).

Valkenburg; baldadigheid
Afgelopen maandag op dinsdagnacht betrapte de politie op de Doctor Erensstraat in Valkenburg een 29-jarige man uit Kootstertille die er tegen een lichtmast stond te schoppen. Daarop aangesproken werd de Fries terzake baldadigheid een proces-verbaal aangezegd. Daarbij gaf de verdachte tot tweemaal toe een andere naam op waarop de politie hem aanhield wegens het opgeven van een valse naam. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Met twee processen verbaal, een proces-verbaal terzake baldadigheid en een proces-verbaal terzake opgeven valse naam, werd de verdachte weer heengezonden.