Gemeente Den Haag

juli 2003
Informatieloket voor dak- en thuislozenzorg (24 juli)

Dak- en thuislozen kunnen binnenkort terecht bij een speciaal voor hen bedoeld informatieloket. Daar kunnen zij inlichtingen krijgen over diverse voorzieningen voor dak- en thuislozen en op weg worden geholpen naar de meest geschikte hulpverlening of opvangplek. Het loket is gevestigd in een gebouw aan het Zieken 107 in Den Haag. Het zal dagelijks geopend zijn van 12.30 uur tot 16.30 uur. Op woensdag 30 juli a.s. verricht wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie de officiele opening van het informatieloket voor dak- en thuislozenzorg. Dan wordt ook de naam van het loket bekend gemaakt.

Het realiseren van een loket voor dak- en thuislozenzorg heeft als doel dak- en/of thuisloze burgers van Den Haag op een meer vraaggerichte manier te kunnen helpen. Clienten kunnen bij het loket bijvoorbeeld terecht om een afspraak te maken met een tandarts, de sociale dienst of een aanmelding voor een opvangplek.

De gemeente Den Haag tekende op 17 juni een convenant met diverse hulpverleningsorganisaties om te komen tot afspraken over de uitvoering van het project Centrale Toegang Maatschappelijke Opvang. Deze organisaties zijn de Kessler Stichting, Goodwillwerk Leger des Heils Den Haag (GLD), Stichting Limor en Stichting Huize Tichelaar. De GGD coordineert het project.

Paginagegevens: Pag.nr.= 26403; Red.nr.= 127; Categorie = 73, Stadskrant, ; Stijl = 6; Update= 25-07-2003 09:24