Korps: Friesland, plaats: Fryslân 30-07-2003
Politieberichten 29/7 13.00 uur t/m 30/7 07.00 uur

Damwoude: winkeldiefstal
Op dinsdag omstreeks 13.00 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een supermarkt aan de Conradi Veenlandstraat. Een 35-jarige inwoonster uit Damwoude had voor ongeveer 15 euro aan spullen meegenomen zonder te betalen. Winkelpersoneel heeft de vrouw aangehouden waarna ze vervolgens aan de politie is overgedragen. De politie heeft haar meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is zijn weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Op dinsdag om 16.20 uur zag de politie op de Groningerstraatweg een bromfiets rijden die nogal slingerde. De politie heeft de bromfietser, een 44-jarige inwoner uit Sint Nicolaasga, staande gehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. De man blies 640 ugl en kreeg daarmee een rijverbod van zeven uren opgelegd. Tegen de man zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Leeuwarden: autoinbraak
Op dinsdag tussen 08.00 en 16.00 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan het Fonteinland geparkeerd. Men heeft het portierslot geforceerd. Uit de auto is een radio/cd-speler weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 20-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Leeuwarden: diefstal portemonnee
Op dinsdag om 16.30 uur is de portemonnee van een 57-jarige inwoonster uit Zwaagwesteinde gestolen. De vrouw stond bij haar auto op het Olderhoofsterkerkhof toen een jongen met een petje op een donkere scooter haar naar voren duwde en haar portemonnee uit haar hand griste. In de portemonnee zat een paar duizend euro aan papiergeld. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Oudega: aanrijding met letsel
Op dinsdag om 16.15 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Garyperwei richting Earnewâld. Een 32-jarige automobilist en een 77-jarige fietser reden achter elkaar over de Garyperwei. De 32-jarige wilde de fietser inhalen, dit kon echter niet omdat er een tegenligger aankwam. De 32-jarige trapte op de rem, hij kon hierbij echter een aanrijding met de 77-jarige niet meer voorkomen. Hij botste met de voorkant van zijn auto tegen de achterkant van de fiets. De fietser werd via de motorkap en de voorruit op de grond gelanceerd. De fietser is met de ambulance naar Nij Smellinghe in Drachten overgebracht.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Op dinsdag om 19.15 uur heeft er een eenzijdige aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Woelwijk. Een 33-jarige automobiliste uit Leeuwarden reed met twee kinderen over de Woelwijk richting Leeuwarden. Een van de kinderen schrok van een spin in de auto. Hierdoor werd de bestuurster afgeleid en botste tegen een boom aan. De vrouw en de kinderen zijn voor onderzoek met de ambulance naar MCL-Zuid gebracht.

Tytsjerk: snelheidsovertreding
Op dinsdag omstreeks 20.00 uur zag de politie tijdens een controle een 19-jarige automobilist met hoge snelheid op de Rijksstraatweg rijden. De automobilist reed met een snelheid van 152 kilometer per uur waar 100 is toegestaan. De politie heeft de man staande gehouden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en er zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Damwoude: aanrijding onder invloed van alcohol
Op dinsdag om 23.55 uur vond er een eenzijgie aanrijding plaats op de Foarwe. Een 19-jarige bromfietser botste tegen een boom en kwam ten val. De bromfietser raakte hierbij gewond. Hij is met de ambulance naar de Sionsberg in Dokkum overgebracht. Daarna is er nog een blaastest gedaan, de bromfietser blies 530 ugl en kreeg daarmee een rijverbod van vijf uren opgelegd. Tegen de bromfietser zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: vernieling, aanhouding verdachte
Op woensdag om 03.15 uur kreeg de politie een melding dat er ramen ingeslagen waren van een woning aan de Beyerstrjitte in Holwerd en dat er vervolgens twee personen in een auto weg waren weggereden. De politie achtervolgde de auto en op de Mr. P.J Troelstraweg trof zij de verdachten aan. De politie heeft de mannen aangehouden. De politie trof een busje cs-gas en heeft dat in beslag genomen. Verder liet de politie de bestuurder van de auto nog blazen. De bestuurder blies 685 ugl. De verdachten, een 28-jarige inwoner uit Zwolle en een 16-jarige inwoner uit Leeuwarden zijn aangehouden op verdenking van vernieling. De 16-jarige bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol en had bovendien geen rijbewijs. Beide zijn ingesloten.

Kimswerd: woninginbraak, verdachten aangehouden Op woensdag om 01.45 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak in een woning aan de Harlingerweg. De bewoonster had de politie gebeld dat er twee inbrekers in haar woning zaten. Men had de achterdeur opengebroken en was zo de woning ingekomen. De inbrekers waren er inmiddels vandoor toen de politie arriveerde. De politie zette de omgeving af en liet twee speurhonden komen. De verdachten waren in de Bolswaardervaart gesprongen, de hondengeleider met de hond sprong erachter aan. Daarop kon de politie beide verdachten, een 34-jarige man en een 21-jarige man (woonplaats onbekend) aanhouden. Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau.