Provincie Noord-Brabant


Persbericht

Deeltaxi regio 's-Hertogenbosch

Deeltaxi voor Schijndel

Met ingang van 21 juli 2003 kunnen de inwoners van de gemeente Schijndel gebruik maken van de Deeltaxi regio
's-Hertogenbosch. Deze Deeltaxi is al per 1 februari 2003 operationeel in de gemeenten Boxtel, Haaren, 's-Hertogenbosch, Heusden, Sint Michielsgestel en Vught. Alle inwoners van Schijndel kunnen voor een tarief van E 1,50 per tariefzone (met een opstaptarief van E 1,50) reizen met de Deeltaxi. De rit kan maximaal 5 tariefzones bestrijken. Met deze openstelling sluit Schijndel zich aan bij de samenwerkende gemeenten die meedoen met de huidige gemeenschappelijke aanbesteding van Collectief Vraagafhankelijk Vervoer in deze regio.

De Deeltaxi regio 's-Hertogenbosch is een vorm van openbaar vervoer van deur tot deur voor iedereen in de gemeenten Boxtel, Haaren,
's-Hertogenbosch, Heusden, Schijndel, Sint Michielsgestel en Vught. Met de Deeltaxi kan op eenvoudige manier naar familie, vrienden, de sportvereniging, het theater of naar het station gereisd worden. De Deeltaxi brengt reizigers op een comfortabele manier op de bestemming. Na het telefonisch aanvragen van een rit komt een taxi die zeven dagen per week, van 06.00 uur 's-ochtends tot 01.00 uur 's-nachts voorrijden. Vanaf de voordeur worden mensen opgehaald en zonder overstap op de plaats van bestemming gebracht.

De Deeltaxi regio 's-Hertogenbosch is een initiatief van de eerder genoemde gemeenten en de provincie Noord-Brabant. De vervoerder PZN verzorgt het vervoer in 2003. Het reserveringsnummer van PZN is 073 - 656 2600.





Provincie Noord-Brabant