Koninklijke Nederlandse Schaakbond


Dolf Wissmann derde bij WK schaakproblemen oplossen

Dolf Wissmann uit Leeuwarden heeft bij het laatst gehouden wereldkampioenschap in het oplossen van schaakproblemen beslag gelegd op de derde plaats. Dit wereldkampioenschap vond plaats op 29 en 30 juli jongstleden in Moskou. Met dit resultaat heeft Dolf Wissmann voor de tweede keer een grootmeesterresultaat behaald. Wanneer hij de komende jaren nog een derde keer deze norm haalt, dan krijgt hij de grootmeester titel.

Het is voor de tweede keer in de 27-jarige geschiedenis van dit evenement dat een Nederlander een podiumplaats heeft behaald. De eerste twee plaatsen werden ingenomen door deelnemers uit Rusland. Het wereldkampioenschap kent 6 rondes, die elk een voorgeschreven maximale tijdsduur hebben. In elke ronde kunnen 3 schaakproblemen van een bepaald soort worden opgelost.

Dof Wissmann

Er deden 76 deelnemers mee aan het wereldkampioenschap. Dolfs score was 75,5 van de maximaal haalbare 90 punten. Dolf vormde samen met Peter van den Heuvel en Hans Uitenbroek het Nederlands team. Dit team behaalde in het klassement voor landen de zevende plaats. Hieraan deden 23 landenteams mee.


---