Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan ...1e fase Abram van Rijckevorselweg

Van woensdag 30 juli tot en met woensdag 6 augustus 2003 wordt gewerkt aan de zuidelijke rijbaan van de Abram van Rijckevorselweg. De rijbaan richting Capelle aan den IJssel wordt geasfalteerd en in zijn geheel afgesloten. Het verkeer wordt direct na het Kralingseplein op de busbaan van de andere rijbaan geleid. Na de IJsselmondselaan is een doorsteek in de middenberm en kan het verkeer richting Capelle aan den IJssel zijn weg weer vervolgen op de hoofdrijbaan.

De toerit vanuit Rotterdam naar Rivium/Fascinatio is afgesloten, evenals de afrit Rivium richting Capelle aan den IJssel. Het verkeer richting Rivium wordt omgeleid via de wijk s-Gravenland. Het vrachtverkeer en het verkeer richting Fascinatio moet draaien bij Capelsebrug en van de noordelijke toerit gebruikmaken.

De IJsselmondselaan is vanaf de busbaan bereikbaar, maar wordt niet aangegeven als omleidingsroute. Om opstoppingen uit de richting van het Kralingseplein te voorkomen wordt de verkeersregelinstallatie bij de IJsselmondselaan tijdelijk buiten werking gesteld. Om de verkeersveiligheid te waarborgen, kan het verkeer uit de richting Capelle aan den IJssel dan niet linksaf de IJsselmondselaan in. Het verkeer wordt omgeleid via s-Gravenland. Het verkeer de IJsselmondselaan uit kan alleen in de richting van Capelle aan den IJssel rijden. Voor de richting Rotterdam moet het verkeer draaien bij Capelsebrug.

De 2e fase, de zuidkant van de noordelijke rijbaan, wordt van 7 tot en met 13 augustus uitgevoerd. Van 14 tot en met 19 augustus wordt tot slot aan de noordkant van de noordelijke rijbaan gewerkt (de 3e fase).