Ministerie van Defensie


---


---

Het 10e Militair Wereldkampioenschap Triatlon dit jaar in Dronten

29-07-2003

Persbericht van het Ministerie van Defensie DV/PB061

Defensie organiseert van 30 juli tot 4 augustus het 10e Militair Wereldkampioenschap (MWK) Triatlon in de omgeving van het Burgemeester Dekker sportpark in Dronten. Teams uit 22 landen strijden op de olympische afstanden van 1500 meter zwemmen, 40 kilometer wielrennen en 10 kilometer hardlopen. Het Nederlandse MWK Triatlon team bestaat dit jaar uit dertien militairen: drie dames en zes heren in de zogenoemde klasse overall en één dame en drie heren in de zogenoemde klasse veteranen.

De openingsceremonie, gehouden op donderdag 31 juli op het Redeplein in het centrum van Dronten, wordt verzorgd door het Nationaal Militair Equipe Parachutespringen en Peloton 48, een peloton bestaande uit een groep enthousiaste burgers en militairen die in originele uniformen de exercitie van eind jaren 40 demonstreren. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door de Johan Willem Frisokapel van de Koninklijke landmacht.

Op zaterdag 2 augustus zijn alle onderdelen opengesteld voor het publiek. Deelnemers aan het MWK starten vanaf 14.00 uur. In de ochtend is het parcours opengesteld voor de Nederlandse Triatlonbond. Jeugddeelnemers en recreanten leggen de zogenoemde sprintklasse af van 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Gerelateerde pagina's

* Militair triatlon team gereed voor WK in Dronten