Eemland noord 10.10 uur

Utrecht 30-7-2003 - Persberichten district Eemland noord

Wateroverlast verraadt hennepkwekerij
SOEST Op dinsdag 29 juli heeft de politie een hennepkwekerijtje opgerold. Twee personen werden aangehouden.

Rond 22.50 uur kreeg de politie een melding van wateroverlast in een woning aan de Kamperfoeliestraat. Het water bleek afkomstig van de bovenburen, maar die waren niet aanwezig. De politie is de woning binnengegaan en trof daar een kleine hennepkwekerij aan. Die veroorzaakte de wateroverlast. In totaal werden bijna honderd planten en de kweekapparatuur in beslag genomen.

Bij het leeghalen van de woning kwamen de beide bewoners, een 54-jarige vrouw en een 55-jarige man, thuis. Zij werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Ex-werknemer bedreigd en mishandeld
BAARN Op dinsdag 29 juli werd een man bedreigd en mishandeld door een ex-werkgever.

Rond 18.05 uur stapte een 18-jarige jongeman uit Soest op de Hermesweg in zijn auto en wilde wegrijden. Hij zag dat een trekker zonder oplegger aan kwam rijden en hem de weg blokkeerde. Uit de trekker stapte een man en de Soester herkende daarin een ex-werkgever van hem. Hij had kort bij diens bedrijf gewerkt, maar het beviel hem niet en hij had ontslag genomen.

De man kwam naar de Soester toe, pakte hem beet via het openstaande portierraam en probeerde hem uit de auto te trekken. Toen dat niet lukte werd de Soester geslagen. De 18-jarige jongeman probeerde weg te rijden, maar de verdachte bleef hem vast houden en rende met de auto mee, maar moest op een gegeven moment los laten.

De Soester ging er met zijn auto vandoor en werd door de trekker achtervolgd. Op een gegeven moment moest hij stoppen en is zijn auto uitgevlucht en een bedrijf binnengegaan. Daar heeft hij de politie gebeld. De verdachte ging er met zijn trekker vandoor en werd niet meer de politie aangetroffen.

Het slachtoffer liep buiten de schrik, letsel aan zijn gezicht op. Hij deed aangifte bij de politie. De politie stelt een onderzoek in.