Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-07-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.15 u) Woensdag, 30 juli 2003

District Maastricht

Maastricht; aangehouden
Afgelopen dinsdagmiddag kreeg de politie een melding dat op het Stationsplein in Maastricht in een geparkeerde auto was ingebroken en dat de autokrakers de autoradio eruit hadden gestolen. De politie traceerde op enig moment twee personen die voldeden aan het door getuigen opgegeven signalement. Bij nader onderzoek bleek een van hen een autoradio bij zich te hebben die afkomstig bleek van de autokraak. De autoradio werd in beslag genomen en de verdachte, een 35-jarige man uit Banholt werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenheid van de verdachte bij de autokraak. Vanmorgen, woensdagmorgenvroeg omstreeks 05.00 uur kreeg de politie ook een melding van een auto-inbraak aan Sint Maartenspoort in Maastricht. Hierbij werd een geparkeerde opengebroken, echter, vermoedelijk omdat de autokraker zich ontdekt wist door getuigen, liep hij er snel vandoor. De politie die meteen naar hem op zoek ging, trof op de Oeverwal een 25-jarige man uit Maastricht aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; bekeuringen
De politie heeft bij een bromfietscontrole afgelopen dinsdagmiddag op de Kastanjelaan in Maastricht totaal 24 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen waren veelal een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd), het niet dragen van een helm en het niet verzekerd zijn van de bromfiets.
Het biketeam van de Maastrichtse politie heeft tijdens toezicht afgelopen maandagmiddag in en rond de Maastrichtse binnenstad totaal 10 personen bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar nuttigen van alcoholische drank, het doelloos rondhangen in portieken, fietsen in het voetgangersgebied tot het foutief / illegaal parkeren van autos.

Maastricht; pen en papier
Een 71-jarige bewoonster van een woning in de Maastrichtse wijk Brusselsepoort heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal uit haar woning. Het slachtoffer werd afgelopen dinsdagmorgen in de voortuin aangesproken door twee onbekende vrouwen die haar om pen en papier vroegen. Het behulpzame slachtoffer gaat naar haar woning waarbij zij plotseling ontdekt dat de vrouwen haar achterna, de woning zijn binnengekomen. Als de vrouwen weg zijn ontdekt het slachtoffer dat er sieraden zijn gestolen. Vermoedelijk dat de vrouwen door middel van dit smoesje pen en papier de woning wisten binnen te geraken, de bewoonster hebben afgeleid waarbij niet is uit te sluiten dat mogelijk nog een derde persoon vervolgens de sieraden in de woning heeft gestolen.

Valkenburg; onder invloed
Bij controle afgelopen dinsdag op woensdagnacht op de Daalhemerweg in Valkenburg van een 23-jarige automobilist uit Rotterdam bleek dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Rotterdammer ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Valkenburg; bekeuringen
De politie heeft afgelopen dinsdagavond / woensdagnacht, tijdens toerzicht in en rond het centrum van Valkenburg, totaal 11 personen bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar nuttigen van alcoholische drank , openbare dronkenschap, baldadigheid tot het illegaal / foutief parkeren van voertuigen.