Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-07-2003 Eijsden; aanranding eerbaarheid (RKey; 10.15 u) Woensdag, 30 juli 2003

District Maastricht

Eijsden; aanranding der eerbaarheid

Op 14 juli jl., omstreeks 11.30 uur vond in Caestert in Eijsden een aanranding der eerbaarheid plaats waarbij een 11-jarig meisje uit Eijsden, die daar op haar fiets reed, door een onbekende man op een racefiets onzedelijk werd betast. Het slachtoffertje is meteen naar huis gefietst waarop haar vader meteen in de omgeving naar de aanrander op zoek ging. De vader traceerde in de omgeving een fietser die voldeed aan het opgegeven signalement. Deze fietser, die zich vermoedelijk ontdekt wist, liep plotseling met achterlating van de racefiets er vandoor en kon niet meer worden achterhaald. De vader bracht de racefiets naar de politie en aldaar werd aangifte gedaan terzake de aanranding der eerbaarheid. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij is de politie op zoek naar getuigen, of mensen die iets kunnen vertellen over de precieze herkomst van de bij de politie afgegeven racefiets. Die kunnen contact opnemen met de politie via telefoon 0900 - 884. Vanuit België kan met de Nederlandse politie contact worden opgenomen via telefoon 00 31 - 34357 8844.

District Maastricht

De politie die een nader onderzoek instelt, sluit daarbij niet uit de betreffende aanrander mogelijk ook iets te maken heeft met twee eerdere, soortgelijke aanrandingen. Zo werden op 29 juni jl. (omstreeks 10.45 uur) op de Catharinastraat in Eijsden (Oost Maarland) en op 29 mei jl. (omstreeks 09.45 uur) op de Hooge Weerdt in Maastricht, ook al twee vrouwen (respectievelijk 16 en 26 jaar) uit Maastricht, die daar fietsten. door een onbekende man op een racefiets onzedelijk betast. Niet uitgesloten is dat de aanrander mogelijk uit het Belgische grensgebied afkomstig is.

Kenmerken van de fiets zijn:
Het is een racefiets, merk Carrera. Er zitten 2 bidonhouders op, een fietscomputer en hartslagmeter, beide van het merk Vetta en de fiets heeft de versnellingen geïntegreerd in de remmen.