Dienstenbond CNV

CAO Uitzendkrachten voor (bijna) iedereen
30-07-2003

De CAO uitzendkrachten, afgesloten tussen ABU, CNV Dienstenbond en andere bonden, is vanaf 20 juli op bijna alle uitzendbureaus van toepassing. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat nagenoeg alle uitzendbureaus volgens dezelfde voorwaarden moeten werken. Voorwaarden die boven de (minimum)wet uitsteken. De CAO is officieel algemeen verbindend verklaard.

Vakbonden en ABU hebben de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzocht om de CAO voor Uitzendkrachten algemeen verbindend te verklaren. Met een besluit van de minister wordt, op grond van wetgeving, het resultaat van de onderhandelingen ook aan niet-georganiseerde uitzendbureaus opgelegd. Deze niet-georganiseerde bureaus hebben zelf geen CAO en hanteren alleen de wet als minimum. Vanaf 20 juli kunnen uitzendkrachten die voor dergelijke bureaus werken, rekenen op betere arbeidsvoorwaarden uit de CAO. Bijvoorbeeld als het gaat om doorbetaling bij ziekte, aantal vakantiedagen, etc. Vanaf die datum zijn niet-georganiseerde uitzendbureaus verplicht deze betere arbeidsvoorwaarden toe te passen.

Voor wie geldt de CAO ?
De CAO geldt voor alle uitzendbureaus die lid zijn van de ABU, en alle niet-georganiseerde uitzendbureaus die, vanwege hun activiteiten, vallen onder deze CAO. De zogenaamde werkingssfeer van de CAO is omschreven in artikel 1a van de CAO voor Uitzendkrachten. De CAO wordt daarmee van toepassing op nagenoeg alle uitzendbureaus. Er zijn enkele bureaus uitgezonderd. Er zijn namelijk een paar bureaus die al een eigen CAO hadden voor hun uitzendkrachten. Die zijn voorlopig vrijgesteld. Neem voor gedetailleerde informatie even contact met ons op.

Welke CAO bepalingen gelden voor iedereen?
Enkele belangrijke bepalingen:

* Aantal vakantiedagen (artikel 24);

* Vakantiebijslag (artikel 25);

* Kort verzuim en buitengewoon verlof (artikel 26);
* Feestdagen;

* Aanvulling bij ziekte of loondoorbetaling tot 91%, in plaats van het wettelijke minimum van 70% (artikel 29 lid 3);
* Gespecificeerde loonafrekening (volgens artikel 21);
* Loonafrekening (bijlage 1, artikel 13);
* Functie-indeling en beloning (artikel 20);
* SMU-meldingen (volgens artikel 32);

* Loonsverhoging per 5 januari 2004 van 0,9%.

Naleving
Vanaf 20 juli moeten nagenoeg alle uitzendovereenkomsten aan bovenstaande bepalingen voldoen uit de CAO die ABU, CNV Dienstenbond en andere bonden hebben afgesproken. Mocht uw uitzendbureau het voor minder willen doen, dan zitten ze fout en moeten ze corrigeren. Uiteraard willen we u daar graag bij helpen! Afspraak = afspraak, en dat geldt nu ook voor ongeorganiseerde bureaus.

Nut van lidmaatschap
Juist in deze moeilijke tijd is het nuttig om lid van CNV Dienstenbond te zijn. Het aantal leden bepaalt de positie van de vakbonden in uw organisatie. Hoe meer mensen lid zijn hoe groter de druk bij de werkgever om goede afspraken te maken. U heeft het nut van een stevige vakbond al ingezien want u bent lid. Uw collega misschien nog niet. Wellicht is dit het moment om hem of haar van het nut van het lidmaatschap te overtuigen. Aanmelden van nieuwe leden kan heel gemakkelijk hier! Wij rekenen op u!

Vragen?
Meer weten naar aanleiding van deze informatie? Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, tel: (023)5651052 of email: h.gerding@cnvdibo.nl.