Politie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

bgg via 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


(1)

30 juli 2003



Nunspeet - Rijden onder invloed

Op 30 juli om 02:52 uur tijdens controle op de A 28 afrit Nunspeet is een 22 jarige man aangehouden voor alcoholcontrole. De man blies 0.6 promille en kreeg een boete van E 190.



Elburg - Controle randmeer


Op 29 juli van 16:00 uur tot 21:30 uur een algemene controle gehouden op het Veluwemeer in Elburg Harderwijk en Nunspeet. Hier zijn 30 vissers gecontroleerd, waarvan er 2 een proces verbaal hebben gekregen voor het vissen zonder sportvisakte. Verder zijn er 3 verbalen voor te snel varen met een motorboot en 1 verbaal voor het waterskiën daar waar dit niet was toegestaan.



Elburg - Diefstal


Op 29 juli deed een vrouw uit Elburg aangifte. De vrouw bezit een kleine invalide wagen deze wagen staat op de parkeerplaats aan de Vrijheid. De laatste weken is er diverse malen benzine uit de tank gehaald.



Putten - Snelheidcontrole


Op 29 juli om 16:26 een lasercontrole gehouden op de Kiefveldersteeg. 3 bestuurders kregen een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid 91 km/u.



Harderwijk - Brand


Op 30 juli om 00:10 kwam er een melding binnen dat er brand was uitgebroken bij een bedrijf aan de Stephensonstraat in Harderwijk. Er stonden 8 auto's in de brand op een afgesloten terrein.De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand onder controle kunnen krijgen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en de politie stelt een onderzoek in.



Harderwijk - Brand


Op 30 juli kwam er een melding binnen dat er een schuur in de brand zou staan aan de Glindweg in Hierden. Brandweer was snel ter plaatse maar van e schuur was niet veel meer over. De oorzaak is nog onbekend.



Harderwijk - Ongeval


Op 29 juli was een 60 jarige man uit Hardewijk aan het werk op een dak van een carport. De man viel hier tijdens de werkzaamheden vanaf. De man had een hoofdwond een bloedneus en klaagde over hoofdpijn en rugpijn. De man is overgebracht naar het St.Jansdal.


Epe-Snelheidscontrole

Op 29 juli werd er tussen 14.15 uur en 19.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Soerelsweg in Epe. Er werden 1923 voertuigen gecontroleerd. In totaal 38 overtredingen, waarvan de hoogste 113 km/uur.


Putten- diefstal uit horecagelegenheid

In de nacht van 28 op 29 juli is er een diefstal gepleegd bij een horecagelegenheid aan de Nijkerkerkstraat. Het pand werden enkele kasten doorzocht. Weggenomen is een hoeveelheid muntgeld, drank en enkele reserve onderdelen van dartpijlen.
Hoe de dader(s) zijn binnengekomen is nog niet bekend.


Putten -inbraak in bedrijf

In de nacht van 28 op 29 juli is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Krachtighuizerweg. De dader(s) kwamen binnen door de achterdeur te forceren.
De kassalade met inhoud en enkele sleutels zijn weggenomen.


Ermelo-vernieling auto's

Een 45-jarige vrouw uit Ermelo deed aangifte van vernieling van haar twee auto's. Deze stonden in de nacht van 28 op 29 juli geparkeerd stonden aan de Fokko Kortlanglaan. Van beide auto's zijn meerdere ruiten ingegooid en één van de auto's was richting een greppel geduwd.


Harderwijk-doorrijden na aanrijding

Een 37-jarige man uit Harderwijk deed aangifte van doorrijden na aanrijding. Op 28 juli omstreeks 15.15 uur had hij zijn personenauto op de Hogeweg in een parkeervak geparkeerd. Toen hij omstreeks 16.00 uur terugkwam bij zijn auto bleek er een deuk aan de rechter achterzijde van zijn auto zat. De veroorzaker heeft zich niet bekend gemaakt.


Harderwijk-inbraak in woning

Een 23-jarige vrouw uit Harderwijk deed aangifte van inbraak in haar woning aan de Van Speyklaan. Feit is gebeurd tussen 22 juli een 29 juli. De dader(s) kwamen binnen door een ruit in te slaan. Vanuit de woning werd een horloge en een bedrag van 120 euro weggenomen.


Harderwijk-vernielingen

In de nacht van 28 op 29 juli zijn er diverse vernielingen gepleegd bij een verpleeghuis aan de Sonnevancklaan. De dader(s) hebben een raam ingegooid met een baksteen. Vervolgens zijn vanuit de vensterbank enkele sleutels weggenomen. Tevens is er een kelderraam met een baksteen ingegooid. Hier werd niets weggenomen. De dader(s) zijn vervolgens naar een bijbehorende fietsenstalling gegaan en hebben ook hier enkele ramen ingegooid.


Harderwijk-flessentrekkerij

Kwam er op maandag 29 juli een melding binnen van een hotel aan de Smeepoortstraat dat er zondag een man had gegeten, die er vervolgens zonder te betalen vandoor was gegaan. De eigenaar van het hotel had deze man nu voor het hotel langs zien lopen en had deze aangesproken, waarop deze mee naar binnen was gegaan. De politie heeft man, 19 jaar oud en woonachtig in Ermelo, ter plaatse aangehouden. Hij wordt aangemeld bij Link, het preventieteam van de Noordwest-Veluwe,waarna de meest passende maatregel wordt genomen.





038-375 10 50
---- --