Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 30-07-2003
persberichten woensdagmorgen
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

B>

Patient steekt psychiater neer

ZUIDLAREN - De politie heeft dinsdagmiddag op het terrein van GGZ Groningen in Zuidlaren een 59 jarige man aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van poging tot doodslag. Tijdens een gesprek over een op handen zijnde overplaatsing zou de man in een woedeaanval zijn 42 jarige psychiater zijn aangevallen met een scherp voorwerp. Het slachtoffer is met een steekwond overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De verdachte heeft zich gemeld bij de leiding van zijn groep en is overgedragen aan de politie. Het slachtoffer is niet levensgevaarlijk gewond. Het "wapen" waarmee de psychiater verwond is, is tot dusver nog niet gevonden.

Kermisruzie

EMMEN - De politie van Emmen heeft maandmorgen een 55 jarige inwoner van Emmen aangehouden en ingesloten. De man zou de exploitant van de oliebollenkraam gedreigd hebben zijn kraam in de fik te steken. Tijdens een feestelijk samenzijn van de kermisexploitanten zou de man niet het merk bier hebben kunnen drinken dat hij wilde. Het feestje ontaarde daardoor in een vechtpartij, waarbij rake klappen vielen.Tegen de morgen kwam er inderdaad een brandmelding van het kermisterrein. De oliebollenkraam bleek aan een kant helemaal beroet te zijn en besmeurd met verf. De verdachte bekende dat hij verf over de kraam had gegooid. Hij wil tot nu toe niets weten van brandstichting.

Met alcohol achter het stuur

WESTERBORK - De politie heeft dinsdagnacht een 27 jarige automobilist uit Westerbork van de weg gehaald. Bij controle bleek dat de man met o.8 promille alcohol achter het stuur had gezeten. Hij is met een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

Reeën gedood en gewond in verkeer

ANLOO - Dinsdagavond- en nacht zijn in Drenthe drie reeën bij het oversteken van de weg aangereden en gedood of gewond Op de N34 kon een 54 jarige automobilist uit Zwartemeer een overstekende ree niet ontwijken. Op de N34 bij De Punt kwam een ree in aanraking met een motor met zijspan. De ree is niet meer aangetroffen. Op de Uteringsweg in Grolloo kreeg een 22 jarige automobilist uit Eeesergroen een ree voor zijn auto. Gevolg: veelschade aan de auto en de ree dood.

Snelle snorfiets

ODOORN - Een 22 jarige snorfietser uit Odoorn is voorlopig zijn favoriete vervoermiddel even kwijt. Bij een controle kwam aan het licht dat de brommer niet verzekerd was. Een test op de rollenbank gaf bovendien nog aan dat de snorfiets over teveel vermogen beschikte. De man krijgt de brommer terug als hij kan aantonen dat hij een verzekering heeft afgesloten.

Onzeker rijgedrag

RODEN - De politie heeft dinsdagmiddag op de Norgerweg in Roden een 77 jarige automobiliste uit Oudega van de weg gehaald. De vrouw viel op doordat ze bijna de hele weg nodig had. Toen de vrouw uit de auto stapte had ze moeite om zich staande te houden. De politie heeft bij het bureau vorderingen van het CBR aangegeven dat de vrouw in aanmerking komt voor een rijtest.

Diefstal drank

ASSEN - Een tot nu toe onbekende heeft dinsdagnacht bij een inbraak in een drankzaak op het winkelcentrum Vredeveld zeker drie flessen rum buitgemaakt. Om bij de drank te komen is een grote ruit met een baksteen ingeslagen. Volgens een getuige zou het gaan om een man met een bivakmuts op en gekleed in een donkergroen jas. Hij is er lopend vandoor gegaan. Een zoektocht in de buurt leverde niets op.

Scouten gedupeerd

ASSEN - Een scoutingclub aan de Hoflaan in Assen is maandagnacht de dupe geworden van inbraak. Nadat met een trottoirtegel een ruit was ingegooid is van de inventaris een waterkoker gestolen. Bij het clubgebouw van een andere scoutingclub zijn twee ruiten ingegooid. Daar is niemand binnen geweest.

Tasjesrover aangehouden

EMMEN - De politie van Emmen heeft dinsdagmiddag op aanwijzing van een slachtoffer in het centrum van Emmen een tasjesrover aangehouden. De 34 jarige man die geen vaste woon of verblijfplaats heeft is na verhoor weer in vrijheid gestel. Hij heeft de roof bekend.

Paard mishandeld

WAPSE - In een weide aan de Soerte in Wapse is een 24 jaar oude merrie mishandeld. De 36 jarige eigenaresse trof het paard dinsdagmiddag aan met twee snijwonden aan de geslachtsdelen. Volgens de dierenarts zou de verwonding veroorzaakt zijn met een niet al te scherp voorwerp. Hij heeft de wonden gehecht. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.