Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 30 juli 2003

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Fuutlaan 115, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Chopinstraat 22, dakkapel voorzijde aanbrengen. Groenedijk 36-38 (t Zandrak), woningen uitbreiden. Gruttosingel 14, uitbouw bouwen.
Wormerhoek 5-7, bedrijfsgebouw uitbreiden.
Capelseweg 206 en 208, woningen uitbreiden.

KAPVERGUNNING (rectificatie)

Door de gemeente aangevraagd en verleend:
Lentedans 45 2 Sorbus aria in plaats van 1 Sorbus aria

De kapvergunning ligt inmiddels ter inzage.

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

Het college maakt bekend dat op 24 juni 2003 beleidsregels voor het toekennen van ambtshalve vermindering van gemeentelijke belastingen zijn vastgesteld. Het besluit treedt in werking met ingang van 31 juli 2003.

Het besluit heeft betrekking op gevallen waarbij het bedrag van de belasting tenminste 4,50 per aanslag lager had moeten worden vastgesteld dan dat op de belastingaanslag staat vermeld. In dat geval verleent de heffingsambtenaar ambtshalve vermindering waarvoor de belanghebbende redelijkerwijs in aanmerking komt.

Deze regel wordt toegepast indien:

- een bezwaarschrift of een verzoekschrift niet ontvankelijk wordt verklaard wegens het te laat indienen van het bezwaarschrift of het verzoekschrift dan wel om andere redenen van formele aard; of
- uit enig feit blijkt dat een belastingaanslag op een te hoog bedrag is vastgesteld en deze aanslag bij afweging van de betrokken belangen en redelijkheid niet gehandhaafd kan worden.

Het genoemde besluit ligt vanaf heden voor iedereen ter inzage bij het Informatiecentrum. Op verzoek kan tegen betaling van een bedrag aan leges een kopie van het besluit verkregen worden.

STRAATFEEST IN DE LEASESTRAAT

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Capelle aan den IJssel, ieder voor zover bevoegd, maken bekend dat zij vergunning hebben verleend voor het houden van een:

Straatfeest in de Leasestraat op zaterdag 30 augustus 2003 van 11.00 uur tot 02.00 uur.

De vergunning ligt vanaf heden ter inzage bij het Informatiecentrum.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

De kapvergunning, het besluit over de beleidsregels voor het toekennen van ambtshalve vermindering van gemeentelijke belastingen en de vergunning voor het straatfeest in de Leasestraat liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.