DESSO DLW SPORTS SYSTEMS

Ruud Van Nistelrooij even op bekende bodem in de VS



Oss, 30 juli 2003 - De wereldberoemde voetbalclub Manchester United toert momenteel door de Verenigde Staten om het voetbal en de eigen club te promoten. Het team ziet deze tour tevens als voorbereiding van het nieuwe seizoen. Tijdens de tournee speelt de club vier wedstrijden in evenveel stadions. De laatste wedstrijd van deze USA-tour wordt op 3 augustus afgetrapt in het Lincoln Financial Field stadion, thuisbasis van American Football club Philadelphia Eagles. Tegenstander is dan het Spaanse FC Barcelona.

Dit duel is de openingsmatch in het nieuwe stadion. De bouw van het stadion van de Philadelphia Eagles nam ruim twee jaar in beslag. Voor het grasveld werd gekozen voor een DD GrassMaster-veld, een versterkt natuurgrassysteem waarop ondermeer Real Madrid, Liverpool FC, Denver Broncos en Pittsburgh Steelers spelen. De Eagles lossen met de installatie van dit grassysteem een probleem op waar veel stadions mee kampen: een overvol programma van trainingen, competitiewedstrijden en evenementen overbelasten het speelveld met alle gevolgen van dien.

In de VS wordt ook in stadions regelmatig op kunstgras gespeeld. Nu drie NFL-teams over een DD GrassMaster-veld beschikken, lijkt de tendens om opnieuw versterkte natuurgrassystemen in de stadions te installeren, bevestigd.
Manchester United besliste om de vier wedstrijden op natuurgras te spelen, waardoor het kunstgrasveld van de Seattle Seahawks, waar de openingswedstrijd plaats vindt, in allerijl vervangen moest worden door natuurgras.

Na de wedstrijd van Manchester United geeft Bruce Springsteen een aantal concerten in het Lincoln Financial Field en worden er vier wedstrijden van de FIFA Wereldbeker Voetbal voor Vrouwen gespeeld.

Einde persbericht
Aan de redactie
Over het DD GrassMaster-systeem:
20 miljoen kunstgrasvezels worden door een computergestuurde machine 20 cm diep geïnjecteerd in een natuurlijke grasmat. Tijdens het groeiproces verstrengelen de wortels van het natuurgras met de kunstgrasvezels. De kunstgrasvezels maken 3 % uit van het hele voetbalveld en verankeren de graszoden tot een zeer stabiel en vlak veld.
Wereldwijd spelen en trainen 200 prof- en amateurvoetbalclubs op deze terreinen. DD GrassMaster is een gepatenteerd product van Desso DLW Sports Systems.

Over Desso DLW Sports Systems:
Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvloeren voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen vierkante meter kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey-, rugby- en multi-functionele velden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft zijn hoofdzetel in Dendermonde en verkoopkantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 55 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries.


---