Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-07-2003
Persberichten district (RKey; 11.30 u) Woensdag, 30 juli 2003

District Sittard

Sittard; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag in een woning aan de Van Drimbornstraat in Sittard vond de politie in de woning een hennepkwekerij met totaal bijna driehonderd hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren, ventilatoren etc., in beslag genomen. Er was niemand thuis en de politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard-Geleen / Spaubeek; snelheidscontroles
De politie, het Handhavingsteam, heeft afgelopen dinsdag radar snelheidscontroles gehouden op de Sportcentrumlaan in Sittard en op de Rijksweg Noord in Geleen. Daarbij werden op de Sportcentrumlaan in Sittard totaal 140 voertuigbestuurders geflitst die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden en op de Rijksweg Noord in Geleen werden totaal 57 voertuigbestuurders betrapt die er te hard reden. Alle totaal 197 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km p/u. Ook op de Soppestraat in Spaubeek hield het Handhavingsteam van de politie afgelopen dinsdag een radar snelheidscontrole. Hier flitste de politie totaal 74 voertuigbestuurders die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden. Ook deze totaal 74 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km p/u.

Beek; bekeurd
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 50-jarige automobilist uit Beek bekeurd met een boete van honderdnegentig Euro. Bij controle afgelopen dinsdagavond op de Neerbeekerstraat in Beek bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod opgelegd. Hij heeft de boete meteen betaald.