Ingezonden persbericht


Plasmon benoemt nieuwe UDOTM OEM Business Development Manager voor EMEA

Nieuwe rol van voormalige HP veteraan is erop gericht UDO te positioneren als de meest gebruikte technologie voor archiveringsopslag

Melbourn, Verenigd Koninkrijk, 21 juli 2003: Plasmon, de koploper op het gebied van geautomatiseerde optische opslagoplossingen voor archivering, heeft Andy Surman benoemd als UDO OEM Business Development Manager voor EMEA. Andy's primaire verantwoordelijkheid is het ontwikkelen van zakelijke OEM relaties in Europa voor de binnenkort te verschijnen UDO (Ultra Density Optical) drives van Plasmon. Zijn taak is het positioneren van de 30 GB UDO als de meest gebruikte technologie voor archivering en beveiliging van data. Daarnaast is zijn functie gericht op het vergroten van de bekendheid van de UDO drivetechnologie in nieuwe marktsegmenten waar de voordelen van optische opslag nog niet volledig zijn ontwikkeld.

Voordat hij bij Plasmon in dienst trad, was Andy werkzaam bij Hewlett Packard. Daar bekleedde hij in een periode van 17 jaar diverse opslaggerelateerde functies, zoals R&D, productie en verkoop. De meeste recente functie die Andy vervulde bij HP was die van EMEA Commercial Channel Storage and OEM Sales Manager. In deze hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van grote OEM accounts voor HP opslagoplossingen, zowel voor als na de fusie met Compaq, en voor de opslagproducten met het HP merk binnen het distributiekanaal.

"Dit is een bijzonder interessante tijd om me bij het Plasmon team aan te sluiten en ik ben er dan ook heel blij mee. In deze nieuwe functie zal ik in grote mate van mijn opgedane ervaring gebruik kunnen maken. Ik krijg echter ook te maken met nieuwe, zeer interessante zaken. Ik ga in geheel EMEA industriesegmenten vaststellen en gericht in kaart brengen. Daarnaast ga ik UDO op markten brengen die tot dusver nog niet zijn aangeboord - een uitdaging waar ik nu al plezier aan beleef," aldus Surman. "Ik ben niet alleen verantwoordelijk voor opzetten van een nieuwe zakelijke strategie voor de verkoop van UDO drives, maar ik ben eveneens belast met het uitbouwen van het bewustzijn, de infrastructuur en de cultuur binnen Plasmon. Op basis van de uitgesproken positieve marktresponse die UDO ontvangt, zullen de komende maanden waarschijnlijk heel druk gaan worden!"

Dave Thomson, Director of Sales, EMEA bij Plasmon, stelt het volgende: "Andy neemt een jarenlange ervaring van onschatbare waarde met zich mee en wij zijn heel blij dat hij zich bij ons heeft aangesloten. Hij zal een cruciale rol spelen bij de acceptatie van UDO in geheel EMEA via de OEM's. Het is ons een groot genoegen hem bij het team welkom te heten."


- einde -

Over Plasmon

Plasmon levert de meest uitgebreide reeks professionele geautomatiseerde jukeboxen en autoloaders, optische drives, media en software binnen de opslagindustrie. Klanten van Plasmon zijn onder andere bedrijven, instellingen en overheidsdepartementen over de gehele wereld. De klanten worden ondersteund door een wereldwijd service- en supportnetwerk. Plasmon's brede productreeks bevat UDOTM (Ultra Density Optical), 5.25 inch MO (Magneto Optical), DVD/CD, LTO/AIT Tape, 12 inch TrueWORM, media en software voor opslagmanagement en biedt het hoogste niveau van technische innovatie, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Meer informatie vindt u op www.plasmon.com of www.plasmon.co.uk

Plasmon werd in 1987 opgericht en staat genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: PLM). Wereldwijd beschikt Plasmon over meer dan 500 medewerkers en de jaarlijkse verkoopomzetten bedragen meer dan $ 100 miljoen. Het wereldwijde hoofdkantoor van Plasmon is gevestigd in Cambridge (Verenigd Koninkrijk) en de Amerikaanse verkoop- en productiefaciliteit is gevestigd in Colorado Springs, Colorado (Verenigde Staten). Plasmon beschikt over regionale verkoopkantoren in geheel Europa en Noord-Amerika. In Europa kunt u contact opnemen met Plasmon op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; tel: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. Internet: http://www.plasmon.co.uk. e-mail: sales@plasmon.co.uk. In Noord-Amerika kunt u contact opnemen met Plasmon op: 400 Inverness Parkway, Englewood, Colorado; tel: 800.451.6845 or 720.873.2500. Internet: http://www.plasmon.com e-mail: sales@plasmon.com.

Plasmon persinformatie:

Louise Chaundy Sally Fisher

Goode International Ltd Plasmon Data Ltd

Tel: +44 (0) 1491 873323 Tel: +44 (0) 1763 262963

E-mail: louise@goodeint.com E-mail: sfisher@plasmon.co.uk