Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 juli 2003

Monique Oude Wolbers: telefoon 053-4555588

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen twee fietsers

Op dinsdag 29 juli omstreeks 12.30 uur vond een aanrijding plaats tussen twee fietsers op de kruising Haaksbergerstraat/Oude Enschedeseweg in Haaksbergen. Een 62-jarige fietsster uit Haaksbergen verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 20-jarige fietsster, eveneens uit Haaksbergen. Beide fietssters kwamen met elkaar in aanrijding waarbij de 62-jarige het fietsstuur tegen haar ribben kreeg. Zij heeft daardoor vermoedelijke enkele ribben gebroken en is naar het ziekenhuis overgebracht. De 20-jarige fietste over de hoofdrijbaan in plaats van het verplichte fietspad en was daarmee eveneens in overtreding. (bps: 03-099410)

Diefstal auto

Auto gestolen vanaf parkeerterrein

Enschede

In de avonduren van dinsdag 29 juli werd vanaf de parkeerplaats aan het Molenplein een personenauto gestolen. De auto, een grijze Mazda 323 GLX, kenteken NT-GT-54 is eigendom van een 21-jarige Enschedeër. (bps: 03-099705)

bedrijfsinbraak

veel apparatuur gestolen bij inbraak in bedrijfspand

Enschede

In de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 juli werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Lonnekerbrugstraat in Enschede. Nadat een deur was geforceerd werd toegang tot het pand verschaft. Weggenomen werd een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap en computers en geld. (bps: 03-099276)

winkeldiefstal

verdachte ingesloten na winkeldiefstal

Enschede

Op dinsdag 29 juli omstreeks 10.26 uur werd een winkeldiefstal gemeld bij een winkel aan de Noorderhagen in Enschede. Een 30-jarige Enschedeër werd betrapt bij het wegnemen van een stuk wordt. De politie trof de verdachte zittend op de grond in de van Lochemstraat aan. Voor hem lag de worst. De verdachte verkeerde zwaar onder invloed van drank waarop hij ter ontnuchtering is ingesloten (bps: 03-099351)

Bedreiging

Man aangehouden na bedreiging

Enschede

Op dinsdag 29 juli omstreeks 13.28 uur werd bij de politie gemeld door een 31-jarige Enschedeër dat hij was lastig gevallen door een 64-jarige plaatsgenoot. Kort daarna komt wederom een melding dat de aangever en zijn kinderen met een luchtbuks door de 64-jarige wordt bedreigd. In overleg met justitie werd daarop de 64-jarige in zijn woning aangehouden. Hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld. (bps: 03-099433)

Zwartrijden

Man aangehouden nadat hij zonder geldig plaatsbewijs de trein wilde nemen

Enschede

Op dinsdag 29 juli omstreeks 21.03 uur werd de komst van de politie gevraagd bij het NS-station in Enschede. Een33-jarige Duitser wilde met een vals plaatsbewijs met de trein naar Hengelo. Hij gedroeg zich steeds agressiever waarop de man werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig. De hond die hij bij zich had werd tegen de agenten opgehitst, waarna zij assistentie kregen van meerdere collega's. De man is ingesloten. De hond is in beslag genomen en naar een dierenopvang gebracht. (bps: 03-099657)

Vernieling en mishandeling

Man aangehouden wegens vernieling en mishandeling

Enschede

Op dinsdag 29 juli omstreeks 18.38 uur werd bij de politie onenigheid gemeld vanuit een woning aan de Timorstraat in Enschede. De 28-jarige bewoonster was door haar ex-man opgezocht en hij was haar woning binnengedrongen. Er ontstond onenigheid over de omgangsregeling met de kinderen. De bewoonster belette de man naar de kinderen te gaan. Daarop werd zij bedreigd en mishandeld door de man. Ook had de man diverse vernielingen gepleegd, waarna hij de woning ontvluchtte en er vandoor ging. De ochtend daarop werd de verdachte, een 26-jarige Enschedeër in zijn woning in aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. (bps: 03-099625)

Diefstal auto

Man aangehouden na achtervolging en aanrijding met gestolen auto

Enschede

Op dinsdag 29 juli omstreeks 05.09 uur rijdt een surveillance-eenheid over de Perikweg in Enschede achter een personenauto. Deze auto verhoogt bij het zien van de politieauto steeds meer snelheid, waarop een achtervolging wordt ingezet. De auto loopt steeds meer uit doch komt op de Dr. Johan Wagenaarstraat tegen een aantal afzettingspaaltjes tot stilstand. De politiemensen zien nog net twee personen de auto verlaten en wegrennen. Een van deze personen wordt op de parkeerplaats bij het Aquadrome aangehouden. De bedrading van de auto blijkt doorverbonden. Uit het daarna ingestelde onderzoek blijkt de auto eigendom van een 66-jarige Almelose en diezelfde nacht gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Havezathe in Almelo. De auto wordt afgesleept en de verdachte, een 18-jarige Almeloër wordt in verzekering gesteld. De tweede verdachte wist te ontkomen.(bps: 03-099262)

Fietsendiefstal

Twee mannen aangehouden wegens diefstal van een fiets

Vriezenveen

Op dinsdag 29 juli omstreeks 17.18 uur was een getuige twee mannen opgevallen die aanvankelijk te voet het dorp binnen kwamen en er vervolgens samen op een fiets weer uit reden. Hij volgde het stel en kwam tot de ontdekking dat het de fiets van zijn vrouw betrof. Daarop heeft hij het tweetal overbluft en de fiets terug gekregen, waarna hij onmiddellijk de politie belde. Deze kon de twee mannen aanhouden. De verdachten, 17 en 24 jaar uit Borne, bleken tevens een tweede fiets te hebben gestolen aan het Westeinde in Vriezenveen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. (bps: 03-099581/604)


---- --