AVR BEDRIJVEN

Afvalcontract gem. Margraten bezegeld met nieuwe inzamelwagen

Het afval- en milieuconcern AVR blijft het huishoudelijk afval en GFT-afval van de gemeente Margraten inzamelen. De voortzetting van de samenwerking tussen de gemeente en AVR is bezegeld met een nieuwe inzamelwagen die uniek is in de regio. De wagen bepaalt per container het netto gewicht van de inhoud, waardoor de bewoners een persoonlijk bedrag betalen voor hun afval.

De gemeente Margaten maakt deel uit van het Nationaal Landschap Mergelland en bestaat uit de kerkdorpen Margraten, Cadier en Keer, Bemelen, Sint Geertruid, Mheer, Noorbeek, Banholt, Eckelrade en Scheulder. In 2002 nam AVR het bedrijf over dat de inzameling van de 5250 huishoudens van de gemeente verzorgde. Dankzij de schaalgrootte van AVR is de inzameling - die wordt uitgevoerd door drie medewerkers
- in één jaar tijd geprofessionaliseerd.

Hoewel goed vertegenwoordigd in de Randstad en het oosten van het land, is AVR in de regio zuid Limburg nog nauwelijks actief in de inzameling van huishoudelijk afval. De verlenging van het inzamelcontract biedt voor AVR de mogelijkheid haar diensten in de regio uit te breiden.

---


---