Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 juli 2003

Ageeth Doldersum:: 053-4555588

Midden- en Noordoost-Twente:

Openlijke geweldpleging

Fietser krijgt vuistslag van bijrijder auto na opmerking over rijgedrag

Hengelo

Een 57-jarige man uit Hengelo fietste dinsdag 29 juli omstreeks 20.20 uur samen met een vriend op de Sloetsweg in Hengelo toen zij een auto met gierende banden uit een straat hoorden komen. In de auto zaten twee mannen. De bestuurder van de auto was afwisselend aan het remmen en hard optrekken. De auto kwam met gierende banden tot stilstand voor het rode verkeerslicht bij de kruising met de Beethovenlaan/Oldenzaalsestraat. Beide fietsers moesten ook stoppen voor het rode licht en kwamen vlak naast de auto te staan. Het raam van het rechterportier stond open, waarop de 57-jarige fietser tegen de bijrijder zei dat het rijgedrag van de automobilist niet door de beugel kon. Hierop begon de bijrijder te schelden en stak zijn middelvinger op. Toen het verkeerslicht op groen sprong, reed de auto met hoge snelheid weg. Ter hoogte van de Wielewaalstraat stonden beide inzittenden van de auto de fietsers midden op het fietspad op te wachten. Toen de twee mannen kwamen aanfietsen, gaf de bijrijder, een 27-jarige man uit Hengelo, een harde trap tegen de fiets van de 57-jarige man als gevolg waarvan de 57-jarige man op de grond viel. Hij raakte bij zijn val de fiets van zijn vriend, die hierdoor eveneens ten val kwam. Hierna schopte de bijrijder de 57-jarige man een paar keer en gaf hem een vuistslag op zijn kaak. Beide mannen stapten vervolgens in de auto, die zij op een nabijgelegen parkeerplaats hadden geparkeerd, en vertrokken. Aan de hand van het kenteken van de auto hield de politie beide verdachten, een 27-jarige man uit Hengelo (de bijrijder) en een 32-jarige man uit Bornerbroek (de bestuurder) omstreeks 20.50 uur aan op de Binnenbeekstraat in Hengelo. De 32-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,03 promille. Omdat het in dit geval ging om recidive, werd het rijbewijs van de 32-jarige ingevorderd. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De 57-jarige man uit Hengelo liep een zere kaak en hoofdpijn op als gevolg van de vuistslag. Hij deed inmiddels aangifte. (bps: 03-099648)

Ongeval met letsel

Man raakt gewond na val van fiets

Hengelo

Een 43-jarige fietser uit Hengelo kwam dinsdag 29 juli omstreeks 16.15 uur door nog onbekende oorzaak op de Beursstraat in Hengelo ten val. Hij liep hierbij een wond aan zijn knie op en werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-099539)

Noordwest-Twente:

Aanrijding met letsel

Fietser gewond na botsing met andere fiets

Almelo

Een 47-jarige vrouw uit Almelo fietste dinsdag 29 juli omstreeks 12.35 uur over het Marktplein in Almelo richting het Waagplein. Vanuit de Wierdensestraat kwam een 56-jarige man uit Almelo het Marktplein opfietsen. Beide fietsers kwamen met elkaar in aanrijding. De 47-jarige vrouw viel op de grond en liep letsel aan haar pols op. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 56-jarige man bleef ongedeerd. (bps: 03-099417)

Snelheidsovertreding

Automobilist rijdt 189 km per uur op de A1 en moet rijbewijs inleveren

Bornerbroek

Surveillerende politieagenten reden dinsdag 29 juli omstreeks 19.10 uur op de A1/Bornerbroek en zagen een automobilist met hoge snelheid rijden. De automobilist, een 24-jarige man uit Hengelo, reed op een gegeven moment 189 km per uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De 24-jarige man vertelde dat hij zijn auto motorisch net weer in orde had en zijn auto had willen testen. (bps: 03-099632)

Aanrijding met letsel

Twee gewonden na aanrijding tussen auto en scooter

Haarle

Een 56-jarige automobilist uit Haarle reed dinsdagavond 29 juli omstreeks 23.50 uur vanuit de richting Hellendoorn over de Tunnelweg in Haarle. Hij hield niet voldoende rechts en kwam in aanrijding met een hem uit tegenovergestelde richting tegemoetkomende scooter, bestuurd door een 17-jarig meisje uit Vriezenveen. Het 17-jarige meisje en haar passagier, een 17-jarig meisje uit Daarle, werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 56-jarige man uit Haarle werd aangehouden omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,71 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (bps: 03-099711/712)


---- --