Gemeente Gouda


musea: winkel Catharina Gasthuis vernieuwd

Persbericht, mei 2003

De winkel van Museum het Catharina Gasthuis is vernieuwd.

De museumwinkel heeft veel meer ruimte gekregen om al haar originele en culturele cadeautjes uit te stallen. De museumwinkel biedt voor een ieder wat wils: kaarten, briefpapier, of leuke kleine cadeautjes die elke keer weer anders zijn omdat bij elke tentoonstelling het assortiment van de winkel wordt aangepast. Zo zullen er naast boeiende catalogi over de tentoongestelde werken ook leuke boeken voor kinderen en chique Gouds plateel verkocht worden. Op 6 a.s. juni zal Jaap Warners, Wethouder Cultuur van de gemeente Gouda, de eerste museumwinkel-bezoeker zijn. De bezoekers van het museum zullen de winkel niet meer bij de entreebalie vinden, maar vlak voor de toegang tot de tentoonstellingsruimten.

Voor een ieder wat wils en meer bezoekersgemak

Opzoek naar originele culturele cadeautjes? De museumwinkel heeft bij elke tentoonstelling een aangepast assortiment kaarten en geschenken voor bijvoorbeeld een verjaardag, huwelijk of gewoon voor jezelf. Kortom de winkel biedt voor een ieder wat wils. De museumwinkel heeft nu een eigen ruimte, zodat het gehele assortiment overzichtelijk is opgesteld. Bovendien is de winkel ook apart van het museum te bezoeken.

Catharina Gilde

De verbouwing van de winkel is door het Catharina Gilde gefinancierd. Ruim 40 bedrijven uit Gouda en omgeving ondersteunen al 15 jaar het Museum. De vernieuwing van de winkel is een gedeelte van het grote renovatieproject van het museum dat nu bijna is afgerond.

Noot voor de pers

Op vrijdag 6 juni om 10.00 wordt de winkel officieel in Museum het Catharinahuis geopend. De pers is voor deze opening van harte welkom. Voor meer informatie en persmateriaal kunt u contact opnemen met Ruth Horstmanshoff, medewerker pr, marketing en educatie, telefoon 0182 588719, fax: 0182 588671 email: ruth.horstmanshoff@gouda.nl Trefwoorden musea , persberichten
Footer