Verbond van Verzekeraars

www.terrorismeverzekerd.nl druk bezocht

Er wordt intensief gesurft op de website www.terrorismeverzekerd.nl, die op 20 juni online is gegaan. In de eerste vier weken bezochten ruim 25.000 mensen de site, die speciaal is opgezet om de informatiecampagne rondom de nieuwe dekking van schade als gevolg van terrorisme te ondersteunen.

De bezoekers zorgden in vier weken tijd voor maar liefst 127.455 pageviews. De eerste echte piek was waarneembaar op 21 juni, de dag waarop de publiciteit volop losbarstte in kranten en op radio en tv. Ook werden op deze dag de eerste advertenties geplaatst.

In het begin surften voornamelijk zakelijke bezoekers (met een duidelijke oververtegenwoordiging van verzekeraars) naar de site, maar de laatste weken trekt de site ook steeds meer consumenten. Bezoekers downloaden regelmatig informatie. Veruit favoriet met het grootste aantal hits is de pagina met de antwoorden op de meest gestelde vragen, maar ook de andere te downloaden bestanden worden goed bekeken.

Opvallend is de hoeveelheid aangemaakte links vanaf andere websites naar www.terrorismeverzekerd.nl. Uit de herkomst van de bezoekers valt af te leiden dat een aantal grotere providers terrorismeschade per webmail heeft verspreid onder zijn abonnees. Ook search engines en sites als www.nu.nl zorgen voor een goede doorverwijzing.

De gemiddelde tijd dat bezoekers op de site zijn, is tamelijk lang: tussen de 5 en 6 minuten. De bezoekers bekijken gemiddeld 5,5 pagina van de in totaal 13 paginas. Dit is een goed gemiddelde; het betekent dat bezoekers die de homepage lezen, vrijwel de gehele site bekijken.

Bondig, juli 2003