Korps: Friesland, plaats: Fryslân 30-07-2003
Politieberichten van 30/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: brand flat
Woensdag omstreeks 09.15 uur brak brand uit in een woning op de 13e verdieping van de Tjaardaflat. De brand bleek door de bewoner, een 35-jarige inwoner van Drachten, te zijn aangestoken. De verdachte had in de woonkamer brandgesticht. De brandweer bluste het vuur, doch kon niet voorkomen dat de woonkamer/keuken uitbrandde. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De verdachte meldde de brand bij zijn buurman en toen die de brandweer belde, werd hij boos en vernielde een bovenraam van de voordeur. De verdachte was psychisch niet in orde. De man werd aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten, alwaar hij werd opgenomen.

Drachten: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 10.20 uur reed een 23-jarige inwoner van Groningen met zijn auto over het Meer. Op de kruising van deze weg met de Noorderhogeweg verleende hij geen voorrang aan een personenauto, die werd bestuurd door een 33-jarige inwoner van Drachten. Deze bestuurder reed over de Noorderhogeweg. De inwoner van Groningen raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De andere bestuurder bleef ongedeerd.

Harlingen: diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is de auto van een 47-jarige inwoner uit Harlingen gestolen. De auto stond aan de Galjoenweg geparkeerd. Het betreft een grijze Opel Kadett uit het bouwjaar 1990, kenteken YT-85-HB, chassisnummer WOL000039M5026841.

Harlingen: belediging, aanhouding verdachte
Op dinsdagavond om 20.00 uur surveilleerde de politie op de Voorstraat. Zij spraken een 35-jarige inwoner uit Wijnaldum aan op het feit dat hij met een flesje bier op straat liep. De politie nam het flesje bier in beslag. De man schold de politie uit. Daarop heeft de politie de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844