Ingezonden persbericht


Samsung gaat zich toeleggen op groei in prepaid markt

Samsung stijgt naar tweede plaats in Nederlandse markt voor mobiele telefoons

Delft, 30 juli 2003 Samsung heeft in juni met een marktaandeel van 13 procent de tweede plaats verworven op de Nederlandse markt voor mobiele telefoons. Dit is een groei van 3 procent vergeleken met de maand daarvoor. Hiermee stijgt de onderneming één plaats ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (9%). Dit blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau GfK uit Amstelveen. De A800, de kleinste en lichtste mobiele telefoon uit de Samsung collectie, was het best verkochte toestel in juni. De verkoop van deze telefoon werd op de voet gevolgd door de S300, de eerste mobiele telefoon ter wereld met een dual kleurendisplay, en de mobiele Camera Phone V200.

Ook ziet Samsung een stijging van zijn mobiele telefoons in de abonnementenmarkt (postpaid). De onderneming wil in dit segment blijven groeien en wil zich daarnaast verder toeleggen op de prepaid markt. De marktpositie van Samsung heeft de afgelopen jaren een onverminderd stijgende lijn doorgemaakt. Samsung wil deze lijn blijven voortzetten en breidt daarom in de tweede helft van dit jaar zijn portfolio uit met innovatieve en trendy modellen. In het najaar volgt de introductie van drie toestellen, waaronder twee mobiele telefoons met ingebouwde digitale camera, die moeten bijdragen aan de versterking van de marktpositie.

Onlangs is Samsung door het wereldwijd toonaangevende merkenbureau Interbrand voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot het snelst groeiende merk ter wereld. Samsung bereikte in dit jaarlijkse onderzoek de 25ste plaats.

Samsung Electronics

Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in het eerste halfjaar van 2003 een omzet van ¬ 14,7 miljard en in 2002 een totale omzet van ¬ 32,6 miljard.

Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is de grootste fabrikant van geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD schermen, CDMA mobiele telefoons en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business.

In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht