Politie Amsterdam-Amstelland

Politieman lichtgewond bij aanrijding
30-7-2003. Woensdagochtend raakte een politieagent van het wijkteam autosnelwegen lichtgewond bij een aanrijding op de A4. Hij wilde net wegens een andere aanrijding de rijbaan afzetten toen een auto in de slip raakte en achterop de politiewagen botste. Beide auto?s liepen behoorlijke schade op. De politieagent is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De bestuurder van de andere auto kwam met de schrik vrij.

---

Straatrover steekt man neer

30-7-2003. Woensdagmorgen rond vier uur is een man in de Bellamystraat ernstig gewond geraakt nadat hij door een straatrover werd neergestoken. De man is overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.
Bromfietser onderuit

28-7-2003. Vrijdagavond even na halfnegen raakte een 33-jarige bromfietser gewond nadat hij met zijn brommer onderuitging op de Overtoom. Hij verklaarde tegenover agenten dat hij voor een taxi moest uitwijken, daardoor de macht over het stuur verloor en ten val kwam. De dienders roken onraad en lieten het slachtoffer blazen. Hieruit bleek dat de man behoorlijk gedronken had, waarop in het ziekenhuis bloed van hem werd afgenomen om het alcoholpromillage nader te kunnen bepalen. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed.
De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en dan met name naar de bestuurder van de taxi die volgens de brokkenmaker het ongeval zou hebben veroorzaakt. Getuigen kunnen zich melden bij de politie van het wijkteam Oud-West aan de 2e Constantijn Huygensstraat via (0900) 8844.
Samenwerking Stationseiland succes

30-7-2003. Sinds begin maart werken verschillende diensten in Amsterdam samen om te zorgen voor een veilig en schoon Stationseiland. Deze aanpak blijkt zeer succesvol, getuige de cijfers over mei en juni die nu bekend zijn geworden.

Politie

295 stationsverboden en verwijderingsbevelen uitgereikt

737 proces-verbalen uitgereikt

131 overlastveroorzakers aangehouden

Spoorwegpolitie

100 aanhoudingen meer t.o.v. zelfde periode in 2002. Van 222 in 2002 naar 322 aanhoudingen in 2003.

GVB

33 overlastincidenten minder t.o.v. zelfde periode in 2002. Van 97 in 2002 naar 64 in 2003.

betalingsconflicten en aanhoudingen laten een stijging zien. Gerichte handhaving is de oorzaak van deze stijging.

GG&GD

er zijn sinds maart 8 notoire overlastveroorzakers geplaatst in dwang- en drangtraject (gedwongen hulpverlening).

NS

uit onderzoek blijkt dat reizigers zich iets veiliger voelen op het Centraal Station, ondanks de constante verbouwingen.

Ook lichte overtredingen nu aangepakt
Vanaf 8 mei zijn nieuwe richtlijnen van kracht ten aanzien van stationsverboden. Ook lichte overtredingen in en rond het station worden aangepakt, zoals wildplassen, hulp aanbieden aan toeristen tegen vergoeding, bedelen, vervuilen, geluidsoverlast et cetera.
---

Ramkraak bij autobedrijf
28-7-2003. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden ingebroken bij een autobedrijf aan de Contactweg. De inbrekers ramden tussen elf en twaalf uur met twee auto?s die binnen stonden de rolluiken van het pand en reden naar buiten. Of er auto's zijn gestolen en om hoeveel auto's het gaat is nog niet bekend.