Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(30/7)

woensdag, 30 juli 2003

Dodelijke afloop frontale aanrijding autos

ALPHEN Een frontale aanrijding gisteravond om 22.30 uur op de Alphenseweg in Alphen heeft het leven gekost van een 28 man uit Tilburg. Hij kwam in botsing met een tegemoetkomende personenauto, die werd bestuurd door een 48 jarige man uit Weelde. Door de klap van de aanrijding raakte de Tilburger zwaar gewond en belandde met zijn auto in een sloot. De man uit Tilburg overleed kort na aankomst in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De man uit Weelde liep een kleine hoofdwond op.

Door nog onbekende oorzaak is de bestuurder uit Weelde met zijn auto op het weggedeelte terecht gekomen van het tegemoet komend verkeer waardoor een frontale botsing ontstond met de bestuurder uit Tilburg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie zoekt bestuurder van grijze BMW uit 3 serie Vrouw gewond bij poging tot verkrachting

BREDA Een onbekende bestuurder van een wat oudere grijze BMW uit de zogenaamde 3 serie heeft vannacht rond 00.30 uur op de Rithsestraat geprobeerd een 23 jarige Etten-Leurse vrouw te verkrachten. De onbekende dader drukte de vrouw met haar bromfiets van de weg in een greppel en probeerde haar onder hevig verzet en onder bedreiging van een mes in zijn auto te duwen. De vrouw raakte daarbij gewond aan gezicht, handen en voeten. Doordat er een auto naderde sloeg de dader op de vlucht. Van de man ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Volgens het slachtoffer reed ze op de Rithsestraat ter hoogte van Buurtschap Vuchtschoot toen ze zag, dat een oudere grijze auto van het merk BMW uit de 3 serie met in de lettercombinatie de letter X haar tegemoet kwam gereden. De bestuurder blokkeerde met zijn auto plots voor haar de doorgang. Toen ze achter de auto door wilde rijden, omdat ze het niet vertrouwde, reed de bestuurder plots achteruit en drukte haar met bromfiets en al in een naast de rijbaan gelegen greppel. De dader sprong uit de auto en trok de vrouw aan haar haren uit de sloot. Vervolgens probeerde hij onder hevig verzet de vrouw in zijn auto te duwen. Hierbij raakte de vrouw gewond. Gelukkig naderde op dat moment een auto waardoor de dader in zijn auto sprong en met piepende banden er vandoor ging.

De toevallige voorbijganger heeft de vrouw opgevangen en voor haar de politie gewaarschuwd. Rechercheurs van de afdeling Zeden onderzoeken samen met de wijkagent van het team Tuinzigtlaan de zaak. Volgens het slachtoffer gaat het om een blanke slanke man van ongeveer 25 jaar oud met donker vet achterovergekamd haar. De man droeg een geruite houthakkersblouse en maakte een onverzorgde indruk. De auto van de verdachte moet aan de achterzijde of een van de zijkant beschadigd zijn, omdat de scooter van het slachtoffer total loss is.

De politie hoopt dat de combinatie van BMW-auto en de persoonsbeschrijving van de dader leidt tot tips om de identiteit van de man te achterhalen. Volgens het slachtoffer kon ze zich herinneren dat de auto met de dader haar al eerder was gepasseerd toen ze over het viaduct aan de Rijsbergseweg reed en de rijksweg kruiste. Haar was opgevallen dat de man in de auto keiharde muziek draaide en op straat goed was te horen. Rond het tijdstip had ze ook ander verkeer en voetgangers in de omgeving van de Rijsbergseweg en Rithsestraat gezien die mogelijke ook de harde muziek uit de passerende BMW hebben gehoord. Politie verzoekt mensen die mogelijk de combinatie van auto en of verdachte kennen met haar contact op te nemen via het nummer 0900-8844. De politie is vandaag met een buurtonderzoek gestart en werkt met vier rechercheurs aan de zaak.

Rustig verloop van nacht vóór de Acht Acht wildplassers op de bon in de nacht van de Acht

CHAAM De bekende nacht van de Acht is gisteravond en vannacht rustig verlopen. Er deden zich geen grote incidenten voor. Wel viel er een klap in een frietzaak toen een van de klanten die op een bestelling stond te wachten de frikandel in pikte van een ander. Daardoor ontstond wat duw en trekwerk en viel er een klap. De verdachte een 19 jarige jongen uit Spijkenisse werd aangehouden.

Acht wildplassers die door de hevige aandrang kennelijk niet de mobiele urinoirs konden halen werden beboet. Tevens trad de politie op tegen een horeca exploitant die tegen de afspraken in alcohol tapte in glas, terwijl plastic galzen was afgesproken. Om 03.45 uur werd de stekkeruit de attractie de kop van jut gehaald, omdat die nog steeds in bedrijf was.

Bredase aangerand

BREDA Een 34 jarige Bredase is gistermiddag rond 14.00 uur op het Moerenpad door een nog onbekende man bij haar borsten gegrepen. Hierdoor kwam de vrouw met haar fiets ten val en ging de blanke dader er op zijn fiets vandoor. Door de val raakte de vrouw gewond aan haar armen en benen. Volgens het slachtoffer gaat het om een man van rond de 30 jaar met blond haar dat geknipt was in het model van een champignon.

Verdachte aangehouden voor bedrijfsinbraak

BREDA De politie heeft vannacht in zijn woning een 28 jarige Bredanaar aangehouden, die ervan wordt verdacht in een kantoor aan de Elleboog flatscreens te hebben gestolen. De verdachte en zijn auto waren op de plaats van de diefstal door een beveiligingsbeamte gezien. Aan de hand van het kenteken spoorde de politie de verdachte op en hield hem aan in zijn woning.

Man aangehouden voor bedreigen agenten

KLUNDERT - Dinsdagmorgen om vier uur is een 40-jarige man uit Veere aangehouden in een woning te Klundert. De man had een ruitje ingeslagen om een woning binnen te komen. Toen de politie ter plaatse was, weigerde de man te vertellen wie hij was en of hij in de woning thuishoorde. Nadat hij ook nog de agenten bedreigde, is hij aangehouden voor inbraak/huisvredebreuk, vernieling en bedreiging. Bij zijn aanhouding is een diensthond ingezet. De man is dezelfde dag in verzekering gesteld en het onderzoek loopt nog. De verdachte blijkt niet op dit adres te wonen. Hij verkeerde zwaar onder invloed van drank.

Vernieling aanhangers

KLUNDERT Dinsdagmorgen ontdekten de eigenaren van drie opleggers, die hun aanhangwagen bij zwembad de Nievaartweg in Klundert hadden geparkeerd, de dekzeilen waren opengesneden. Voor zover bekend is er niets gestolen. Omvang van de schade is nog niet bekend.

Diefstal kassa uit groentewinkel

BAARLE-NAASAU -Twee jongemannen hebben vanmorgen rond 10.00 uur een kassalade uit een groentewinkel in Baarle-Nassau gestolen. Toen er even geen klanten in de winkel waren zagen de mannen kans om de winkel in te gaan zonder dat het personeel dat hoorde. Nadat de mannen een kassa op de grond hadden gegooid gingen ze er met de kassalade snel vandoor. Ze reden weg op een donker kleurige scooter, die vlakbij de winkel kaar stond, in de richting van de Willem Alexanderstraat. De buit bestond uit het wisselgeld, dat `s morgens in de kassa was gestopt. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Bron: R. van Kuik