Politie Midden- en West Brabant

Weer weggebruikers in de fout op Noordelijke Rondweg

Breda, 30 juli 2003

Op de Noordelijke Rondweg (Crogtdijk, Nieuwe Kadijk en de Backer en Ruebweg) te Breda zijn tussen 14 en 27 juli weer verschillende verkeerscontroles gehouden. Dat gebeurde allereerst met behulp van de gecombineerde snelheids- en roodlichtcameraâs in de vaste flitspalen waarbij 2508 overtreders op film zijn vastgelegd. Controles door het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden West Brabant leverden nog eens 175 bekeuringen op.

Op een van de films was een forse uitschieter te zien. Op 20 juli reed een automobilist in de ochtenduren op de Backer en Ruebweg 139 (gecorrigeerd) km/uur, ruim 69 km te hard. Verder heeft het speciale verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant op verschillende dagen en op verschillende plekken langs deze route diverse controles gehouden. Dat waren controles op snelheid met behulp van een lasergun en controles op het dragen van een bromfietshelm en autogordels waarbij overtreders direct op hun gedrag zijn aangesproken.
Bij die verschillende controles kregen 175 bestuurders een bekeuring. Onder hen 142 hardrijders. De hoogst gemeten snelheid was daarbij 119 km.
Op het rijden door rood werd 1 automobilist betrapt en dat kwam hem op een boete van 86 euro te staan. Een bon van 40 euro was er voor 13 bromfietsers voor het niet dragen van de verplichte bromfietshelm. Ook 40 euro kost de boete die 19 automobilisten kregen omdat ze de autogordel niet droegen.

De komende weken gaan de controles onverminderd voort.

Van de weggebruikers die in de maand juni geflitst zijn, krijgen er 5619 binnenkort een acceptgiro in de bus omdat ze te hard hebben gereden. Onder de geflitsten waren er verder 690 die door rood zijn gereden. En ook voor hen is er binnenkort post. Ongetwijfeld zijn er verschillende bestuurders die een bon voor zowel rijden door rood als voor te hard rijden in de bus krijgen. Die onderverdeling is niet in aantallen weer te geven.

Bron: Jan Clarijs