Politie Zaanstreek-waterland



12:48 29-JULI-03
LOC: ZAANDAM, OOSTZIJDE

Jongens aangehouden voor graffiti

Twee 15-jarige jongens en een 16-jarige, allen uit Zaandam en een 17-jarige jongen uit Twello, werden door de politie aangehouden op verdenking van het aanbrengen van graffiti op een bedrijfspand. De politie was gebeld door een getuige. Er waren op een oppervlakte van ongeveer twee vierkante meter met viltstiften teksten en afbeeldingen op het pand aangebracht. De jongens bekenden het feit. Zij zullen allen via HALT worden gestraft. De eigenaar van het pand zal de schade op de jongens verhalen.

13:19 29-JUL-03
LOC: PURMEREND, WATERLANDLAAN

Verdachte steekpartij aangehouden

De politie heeft een 42-jarige man uit Purmerend aangehouden, omdat hij er van wordt verdacht op 25 juli een 28-jarige Purmerender met een mes in zijn hoofd en hals te hebben gestoken. De verdachte wist dat hij werd gezocht en meldde zichzelf vrijwillig aan het politiebureau.
De steekpartij vond vrijdagavond plaats in een horecagelegenheid. De verdachte werd agressief, omdat hij verloor met het gokken. Hij sloeg daarbij een andere bezoeker met een fles op zijn hoofd en in de daarop volgende vechtpartij stak hij de Purmerender. Het slachtoffer liep een diepe snee op zijn voorhoofd op, die gehecht moest worden. Ook in zijn hals liep hij een diepe steekwond op. Daarbij was het mes net tussen zijn strottenhoofd en een halsslagader gegaan. Het slachtoffer kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Ook het andere slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.
De verdachte heeft het feit bekend. Hij werd in verzekering gesteld en zal aan de officier van justitie worden voorgeleid.

15:38 29-JUL-03
LOC: LANDSMEER, NIEUWE GOUW

Bonnen voor snelle schippers

Tijdens een vaarsurveillance gisterenmiddag en -avond op de Nieuwe Gouw en omgeving, heeft de politie weer een aantal snelle schippers bekeurd. In totaal kregen achter schippers een bon wegens te hard varen. Eén schipper trok een waterskiër voort.
De controles worden gehouden wegens klachten van overlast door te snel varende boten. In de betreffende wateren mag slechts met een snelheid van 6 km/uur worden gevaren.

00:05 30-JUL-03
LOC: ZAANDAM, A7

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Na een aanrijding bleek een bij de aanrijding betrokken 40-jarige automobilist uit Purmerend, te veel te hebben gedronken. Hij had een auto gepasseerd en reed vervolgens in volle vaart op een voor hem rijdende auto, nadat hij weer naar de rechterrijstrook was gegaan. Hij raakte daarbij de macht over het stuur kwijt en botste vervolgens tot tweemaal toe tegen de vangrail in de middenberm, waar hij ook tot stilstand kwam. Er raakte niemand gewond. Beide voertuigen liepen flinke schade op.
Bij een ademanalyse aan het bureau blies de man 525 ug/l, bijna 2 ½ maal zoveel als is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

06:43 30-JUL-03
LOC: ASSENDELFT, KRUISING DORPSSTRAAT MET DE ZAANDAMMERWEG

Hardleerse alcomobilist rijdt tegen paal

Een 19-jarige man uit Westzaan werd door de politie aangehouden, omdat hij onder invloed met zijn auto tegen een paal was aangereden. Hij blies aan het bureau 515 ug/l, ruim tweemaal zoveel als is toegestaan. Hij had geen rijbewijs en was reeds een maand eerder voor hetzelfde feit aangehouden.
De man was gewond geraakt, omdat hij de autogordel niet had gebruikt en moest in het ziekenhuis daaraan worden behandeld. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-300703


13:00-16:00 29-JULI-03
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Twee bestuurders zonder rijbewijs vallen door de mand bij snelheidscontrole

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam (50 km per uur) werd dinsdag een snelheidscontrole gehouden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km per uur. De bestuurder ontving een boete van 115 euro. In totaal reden 32 bestuurders 15 km per uur of meer te hard. Dertig automobilisten werden direct staande gehouden en twee bestuurders zullen de boete thuis gestuurd krijgen. Een van de twee hardrijders kon niet aan de kant gezet worden omdat de man opzettelijk een schijnbeweging uithaalde door snel van rijstrook te wisselen om zich op die manier aan het stopteken van de agent te onttrekken. Een 44-jarige vrouw uit Zaandam werd aan de kant gezet en bleek vervolgens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De vrouw woont naar eigen zeggen al tientallen jaren in Nederland maar reed al die tijd nog met een Iraans rijbewijs. De automobiliste kreeg een boete en moest haar auto laten staan. Ook een 40-jarige Zaandammer bleek bij nader onderzoek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man zal alsnog een boete krijgen. Een bromfietser die zonder helm reed, een automobilist die met mistlichten reed en twee bestuurders die met de telefoon in de hand reden, ontkwamen dinsdagmiddag evenmin aan het toezicht. De controle duurde van 13:00 tot 16:00 uur.

WEST KNOLLENDAM, PROVINCIALEWEG N246

Nauwelijks hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de N246 in West-Knollendam hielden bijna alle bestuurders zich dinsdagmiddag keurig aan de snelheid. Van de ruim duizend voertuigen werden er slechts twee op de foto gezet omdat zij harder dan 80 km per uur reden. Het overtredingspercentage bedroeg 0,1%.

20:00-22:00 29-juli-03
MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244
55 km per uur te hard
Op de Provincialeweg N244 in de Midden-Beemster werd dinsdagavond, tijdens een mobiele snelheidscontrole met een onopvallende auto, een hoogste snelheid van 155 km per uur gemeten. Ter hoogte van de controle gold een snelheidslimiet van 100 km per uur. Van alle bestuurders overschreed drie procent deze maximumsnelheid.

23:13 29-JULI-03
ZAANDAM, OOSTZIJDE

Met drank op achter het stuur

Op de Oostzijde in Zaandam werd dinsdagavond een 24-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij met een flinke hoeveelheid drank op in zijn auto was gestapt. Een getuige zag de dronken man in zijn auto stappen en alarmeerde de politie. Kort daarna zagen agenten de man rijden en gaven hem een stopteken. De bestuurder bleek de alcohollimiet bijna drie keer (645 ug/l) te hebben overschreden. De alcomobilist was al twee keer eerder voor het rijden onder invloed aangehouden. De laatste keer was vorig jaar. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

11t/m 18 JULI-03

Veel hardrijders op kruising Provincialeweg Zaandam-Castricum en Vlietsend

De gecombineerde camera's die op de kruisingen op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Wormerveer (ter hoogte van de Stationstraat) en Krommenie (ter hoogte van het Vlietsend) staan opgesteld, registreerden in de week van 11 tot en met 18 juli veel hoge snelheden. Op beide kruispunten werden snelheden van 100 km per uur gemeten; twee keer zo hard als toegestaan.
De meeste hardrijders reden in Krommenie; drie procent van alle passanten overschreed de snelheidslimiet. Dit komt neer op zo'n tweehonderd hardrijders per dag. In Wormerveer bleef het aandeel hardrijders beperkt tot een gemiddelde van minder dan een procent (0,83%). Dit betekent dat de camera zo'n vijftig hardrijders per dag vastlegde. Op beide plaatsen werd het rode licht gemiddeld tien keer per dag genegeerd.

---



---- --