Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT

Siebel Systems ontvangt patent voor suite van Graphical Software Customization Tools

Tools stroomlijnen aanpassen van Siebel eBusiness Applications

SAN MATEO, Calif., 29 juli 2003 - Siebel Systems, Inc. (NASDAQ: SEBL), toonaangevend leverancier van multichannel eBusiness applicatiesoftware, maakt bekend dat de United States Patent Office U.S. Patent No. 6,553,563 heeft toegekend aan het bedrijf voor haar unieke suite van grafische software customization tools. Deze tools zijn een belangrijk onderdeel van Siebel Tools, een geïntegreerde omgeving voor de configuratie van alle aspecten van Siebel eBusiness applicaties.

Met de verbeterde suite van Siebel Tools kunnen softwareontwikkelaars snel een onderliggende Siebelapplicatie configureren door het aanzien, gedrag en de workflow van de applicatie exact aan te sluiten op de eisen van het bedrijf. Hierbij hoeft de broncode, base objects of SQL van de applicatie niet veranderd te worden. Het aanpassingsproces is uitgebreid en eenvoudig in gebruik, en de aangepaste applicaties zijn schaalbaar en eenvoudig te upgraden. Hierdoor worden de totale kosten (tijdens de hele levenscyclus) van het aanpassen van enterprise applicaties aanzienlijk teruggebracht.

"Met Siebel Tools konden wij Siebel eBusiness applicaties zonder hoge ontwikkelingskosten exact laten aansluiten op onze unieke bedrijfsvoering," zegt Brent Harris, Siebel projectmanager bij Wiltel Communications. "En we weten dat we bij een upgrade eenvoudig naar de nieuwe Siebel-versie kunnen overstappen. Dat zal de kosten nog verder drukken."

Afgezien van andere features heeft de gepatenteerde suite de volgende vijf belangrijke tools:
* Reusable (base) modules - Herbruikbare (basis)modules maken het mogelijk om van de gebruiker afkomstige kenmerken in bestaande modules op te nemen. Het systeem waarschuwt de ontwikkelaar automatisch wanneer er conflicten zijn tussen nieuwe gebruikersmodules en bestaande modules.
* Object editor - De objectbewerker zorgt voor een aantrekkelijke omgeving waarin ontwikkelaars gemakkelijk en snel softwaremodules kunnen veranderen.
* Object visualizer - De visualizer geeft een grafische presentatie van de verhoudingen tussen de verschillende objectdefinities in de objectopslag, waardoor het configuratieproces vereenvoudigd wordt.
* Applet designer - De appletontwerper zorgt voor een intuïtieve, visuele 'drag-and-drop' programmeringsinterface voor het veranderen en uitbreiden van gebruikers' interfaceobjecten zoals lijsten, formulieren, dialogen en grafieken. De ontwikkelomgeving van de appletontwerper komt overeen met die van andere populaire ontwikkeltools, waardoor veranderingen aan de gebruikersinterface snel geïmplementeerd kunnen worden.
* View designer - de viewontwerper stelt ontwikkelaars in staat bestaande schermen te veranderen en nieuwe te ontwikkelen door simpelweg met 'drag-and-drop' de gewenste applets in een nieuw scherm te zetten. Er is geen additionele code nodig om de relaties tussen de applets te definiëren.
* "De recente toekenning van dit patent weerspiegelt Siebel Systems' onverzettelijke toewijding om de kwaliteit, de betrouwbaarheid, het gebruikersgemak en de eigendomskosten van onze producten te maximaliseren," zegt Ed Abbo, Senior Vice President of Technology en Chief Technology Officer bij Siebel Systems.


* Siebel Systems

* Siebel Systems, Inc. is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware waarmee bedrijven via meerdere kanalen producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen. Met wereldwijd meer dan 3500 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-toepassingen en bedrijfsprocessen, afgestemd op specifieke branches. Bedrijven kunnen hiermee klanten een superieure ervaring bieden en winstgevende relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 28 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebelsystems.nl.


* # # #


* Meer informatie:

* Sandra Wasseur

* Marketing Director

* Siebel Systems

* Telefoon: 020 540 1000