Ingezonden persbericht

Persbericht

Houten, 30 juli 2003

Sterke omzetgroei voor Econocom Group in eerste helft van 2003

Uit de voorlopige cijfers van 2003 blijkt dat Econocom Group in de eerste helft van dit jaar uitstekende resultaten heeft geboekt. De geconsolideerde omzet steeg van 418 miljoen Euro in 2002 naar 515 miljoen Euro in de eerste helft van dit jaar; een stijging van 23 procent. Het bedrijfsresultaat nam toe met 35 procent van 5,8 miljoen Euro in de eerste helft van 2002 naar 7,8 miljoen Euro in het eerste half jaar van 2003.

Vooral de omzet en de winstgevendheid van Financial Services (ICT-lease) stegen aanzienlijk. Die groei is met name te danken aan de integratie van Comdisco France/Promodata, dat in oktober 2002 overgenomen werd. Vergeleken met vorig jaar, toen Financial Services uitzonderlijk presteerde, zal de groei in de tweede helft van 2003 waarschijnlijk iets lager uitkomen. Products & Solutions bleef de negatieve gevolgen ondervinden van de zwakke vraag naar ICT-producten en de toename van de directe verkopen door fabrikanten. In de tweede helft van het jaar wordt een licht herstel van de activiteit verwacht.
Managed Services heeft in de eerste helft van 2003 vele nieuwe opdrachten binnengehaald, maar de outsourcing van ICT-specialisten en contracten voor technische assistentie daarentegen hebben te lijden gehad onder de prijzenslag in de markt. In de eerste helft van dit jaar zijn de onderhoudsactiviteiten van Tasq, dat in december 2002 werd overgenomen, met succes geïntegreerd. Econocom is in Frankrijk momenteel de belangrijkste aanbieder van onderhoudsactiviteiten in de ICT-markt. Voor 2003 is de verwachting dat Managed Services zowel de omzet als het bedrijfsresultaat op peil kan houden. Tasq zal naar verwachting pas in 2004 aan het bedrijfsresultaat bijdragen.

De financiële situatie van Econocom Group, het business model, dat bestaat uit drie complementaire activiteiten, waarvan er zich twee anti-cyclisch ten opzichte van elkaar gedragen, en de variabele kostenstructuur, vormen een uitstekende basis om de huidige economische situatie het hoofd te bieden. Toch kan de positieve trend die in het eerste half jaar zichtbaar is geworden vanwege de economische ontwikkelingen niet automatisch doorgetrokken worden naar het volledige fiscale jaar 2003. Econocom Group verwacht over 2003 echter minimaal een vergelijkbaar resultaat als in 2002.

De definitieve halfjaarcijfers van Econocom Group zullen op 10 september bekend worden
gemaakt.

Noot voor de pers: Econocom Group is genoteerd aan de Euronext in Brussel. Meer informatie over Econocom Group is beschikbaar op de website: www.econocom.com. Men kan eveneens contact opnemen met jean-philippe.roesch@econocom.fr. Voor meer informatie over Econocom Nederland kan men contact opnemen met Country Manager Frans van Gils, telefoon: 030-6358333 of frans.van.gils@econocom.nl

Econocom Nederland BV
Kokermolen 11
3994 DG Houten
Telefoon: 030-6358333
Fax: 030-6358300
www.econocom.com

Nederlands perscontact
Wisse Kommunikatie,
Theo Snijders, 026-4431523

Over Econocom Group
Econocom is de grootste, onafhankelijke leverancier op het gebied van IT-asset management in Europa. Econocom werd in 1974 in Frankrijk opgericht en is uitgegroeid tot een onderneming met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Spanje, Zwitserland, Engeland en de Verenigde Staten. Econocom is genoteerd aan de beurs van Brussel en sinds 2000 ook aan de Parijse beurs. Met meer dan 2.400 medewerkers biedt Econocom diensten op het gebied van ICT-infrastructuur: Managed Services, Products & Solutions en Financial Services (ICT Lease). Econocom Nederland in Houten, dat werk biedt aan 125 mensen, is actief op het gebied van Financial Services en Managed Services.