Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 30 juli

Hennepkwekerij met 120 planten geruimd

TILBURG - Surveillerende agenten troffen gistermorgen in een woning aan de Trouwlaan een hennepkwekerij aan met 120 planten. Tijdens hun surveillance roken de agenten een sterke hennepgeur. De 120 planten zijn geruimd en de gebruikelijke apparatuur is veilig gesteld.

Met gestolen fiets op pad

TILBURG - Aan het NS-Plein hebben agenten gistermorgen rond tien voor twaalf een man (50) en een vrouw (47) aangehouden. Zij hadden een gestolen fiets bij zich. De verdachten komen uit Tilburg en zijn met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Huisvredebreuk

Tilburg - Aan de Reitse Hoevenstraat hebben agenten gistermiddag om tien over vier een 54-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij pleegde huisvredebreuk bij een instelling aan deze straat.

Diefstal uit tas

TILBURG - Aan de Spoorlaan hebben agenten gistermiddag om halfvier een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden. Tijdens hun surveillance zagen de agenten NS personeel achter de man aanrennen. Toen zij de man hadden opgepakt bleek hij verantwoordelijk te zijn voor de diefstal uit een tas van een 54-jarige vrouw uit Tilburg. De vrouw stond op het perron op de trein te wachten toen de Utrechtenaar de diefstal pleegde.

Straatrover aangehouden

TILBURG - Aan de St. Ceciliastraat hebben agenten gistermiddag om tien over vier een 42-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van een straatroof die hij kort te voren had gepleegd aan de Noordhoekring. Hierbij maakte de man een tas met nog onbekende inhoud bij die hij tijdens zijn vlucht overigens weer weggooide. Met medewerking van personeel van de Parkeerpolitie, die de man constant in het oog hielden, konden de agenten hem inrekenen. De straatrover is in verzekering gesteld.

Mannen aangehouden voor vechtpartij

TILBURG - Aan de Stadhuisstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond kwart voor vijf twee mannen aangehouden. Die waren betrokken bij een vechtpartijtje in een uitzendbureau. De mannen komen uit Dongen en Tilburg en zijn respectievelijk 39 en 25 jaar oud. Zij werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Man dreigt met koevoet

TILBURG - Aan de Diepenstraat hebben agenten gisteravond om tien over zes een 34-jarige Tilburger aangehouden. Hij was met een koevoet naar de woning van zijn voormalige schoonmoeder, die daar in de buurt woont, gegaan met de bedoeling om haar dochter op te halen. Toen die niet thuis bleek te zijn bedreigde hij zijn ex-schoonmoeder. Na verhoor werd de man met een dagvaarding weer heengezonden.

Van digitale camera beroofd

TILBURG - Aan de Primus van Gilsstraat werd gisteravond , tussen zes uur en tien over zes, een 24-jarige man uit Tilburg beroofd van zijn digitale camera. Hij was te voet op weg naar een café in de Tilburgse binnenstad waar hij samen met zijn vriend de vakantiefoto`s die op de camera stonden te bekijken. Een passant rukte de camera uit de handen van de Tilburger. De waarde van de camera bedraagt 510 euro.

Dode man in woning aangetroffen

TILBURG - Vanmorgen rond kwart voor twaalf hebben agenten in een woning aan de Korvelseweg het lichaam van een 43-jarige Tilburger aangetroffen. De man was overleden door een natuurlijke dood, maar had wel ongeveer twee weken dood in zijn woning gelegen.

Bron: Carel Bouman