Politie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 30 juli 2003



Groenlo - Verkeersongeval met letsel


Een 23-jarige motorrijder uit Eibergen is op 29 juli omstreeks 17.30 uur bij een verkeersongeval op de Deventerkunstweg gewond geraakt. De man reed met zijn motor over genoemde weg en kreeg geen voorrang van een 76-jarige automobilist uit Groenlo die uit een uitrit kwam rijden. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder ten val kwam. De man is met nek- en hoofdklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.



Doetinchem - Tasjesroof


Een inwoonster van Doetinchem heeft aangifte gedaan van diefstal van haar handtas met daarin een portemonnee en een mobiele telefoon. De vrouw fietste op 29 juli omstreeks 14.15 uur op de Bardetplaats en wilde op een gegeven moment haar handtas in de fietstas stoppen. Toen ze hiermee bezig was werd de handtas plotseling uit haar hand gerukt door een man die langsfietste. De vrouw riep daarop om hulp en ging samen met voorbijgangers de man achterna. Een getuige kon de man staande houden in een winkel aan de Varsseveldseweg waarna de man, een 33-jarige inwoner van Doetinchem werd overgedragen aan de politie en werd aangehouden. De man is ingesloten voor nader verhoor.



Lichtenvoorde - Verkeersongeval met letsel


Een 30-jarige automobilist uit Haaksbergen is op 28 juli omstreeks 17.00 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Vragenderweg en de Hamelandweg licht gewond geraakt. De man reed over de Hamelandweg en kreeg geen voorrang van een 18-jarige automobilist uit Velen (Dld). Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de auto van de man uit Haaksbergen tegen de auto van een 36-jarige automobilist uit Borken (Dld) terecht kwam. De man uit Borken kwam uit de richting van Lievelde en stond op het moment van de aanrijding voorgesorteerd en om links af te slaan richting Vragender. De man uit Haaksbergen hield aan de aanrijding kneuzingen aan zijn arm en rug over.



Silvolde - Bedrijfsinbraak


Bij een bedrijf aan de Terborgseweg is tussen 29 juli 18.30 uur en 30 juli 06.00 uur ingebroken. De daders zijn op nog onbekende wijze het pand binnengegaan. In het bedrijf werd een deur die toegang gaf tot een kantoor opengebroken. De daders hebben vervolgens uit verschillende kamers computers weggenomen.



Winterswijk - Brandbom aangetroffen



Op 25 juli meldde een inwoner van Winterswijk dat hij tijdens het opruimen van een zolder vermoedelijk een bom had gevonden. Na onderzoek bleek dat het ging om een brandbom uit de Tweede Wereldoorlog. De EOD kwam op 30 juli ter plaatse om de bom in het buitengebied van Winterswijk tot ontploffing te brengen. Deze ontploffing zou een felle brand en een zeer harde knal tot gevolg hebben. Uit voorzorg werden de nodige maatregelen getroffen. Op het moment dat de bom tot ontploffing gebracht zou worden werden de medewerkers van de EOD weggeroepen voor een spoedklus, waarna werd besloten dat zij de brandbom zouden meenemen om deze elders te laten ontploffen.



Snelheidscontroles 29 juli


Sinderen (Wisch):

Kapelweg, max. 80 km/uur, van 18.45 uur tot 20.45 uur, 35 voertuigen gecontroleerd, 5 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 114 km/uur.
Varsseveld:

Doetinchemseweg, max. 50 km/uur, van 21.25 uur tot 22.25 uur, 92 voertuigen gecontroleerd, 11 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 83 km/uur.



Einde berichten



Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --