Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30/7)

Oosterhout, woensdag 30 juli 2003

Dronken doorrijder aangehouden
HANK: In de nacht van dinsdag op woensdag verloor een 26-jarige automobilist uit Werkendam op de Buitendijk te Hank de macht over het stuur. Als gevolg hiervan botste hij tegen een geparkeerde auto. Na de botsing verliet de bestuurder de plaats van het ongeval en reed hij nog enige tijd door. Maar als gevolg van de schade aan zijn voertuig ging hij te voet verder. Even later hield de politie hem elders in Hank aan. Een ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij te veel had gedronken. Het rijbewijs van de Werkendammer is ingevorderd.

Snelheidscontrole
KAATSHEUVEL: De politie hield op 29 juli tussen 14.00 uur en 15.00 uur snelheidscontroles op de Horst (80 km-zone) en Marktstraat (50 km-zone). Er waren 52 passanten, drie reden te hard. De hoogste metingen waren respectievelijk 90 km/u en 58 km/u.

Verkeerscontrole bij spoorwegovergang
RIJEN: Op dinsdagochtend 29 juli hield de politie samen met de Koninklijke Marechaussee een verkeerscontrole op de spoorwegovergang op de Stationsstraat. Hierbij werden vijf personen bekeurd. Twee voor het niet hands-free bellen en drie voor het negeren van het rode licht bij de spoorwegovergang.

Apparatuur voor kweken van hennep in beslag genomen MADE: De politie heeft woensdagochtend in een woning aan het Olmenpad apparatuur in beslag genomen die gebruikt wordt bij het kweken van hennep. Het betreft onder andere afzuigapparatuur. De politie kwam de apparatuur op het spoor naar aanleiding van een onderzoek. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Controle snelheid
Op 29 juli hield de politie snelheidscontroles in Helkant en Terheijden.
HELKANT, Kerkdijk (30 km-zone). Van 13.15 uur tot 15.45 uur. Aantal passanten: 313. Overtredingen: 68 . Hoogste snelheid: 65 km/u. Tevens werden 6 bromfietsers geflitst met snelheden van 37 tot 57 km/u. TERHEIJDEN, Moerdijkseweg (80 km-zone). Van 15.55 uur tot 19.05 uur. Aantal passanten: 505. Overtredingen: 70. Hoogste snelheid: 148 km/u.

Afgevallen lading stro
RAAMSDONSKVEER: Op dinsdag 29 juli kantelde een aanhangwagen met 40 balen stro op de Maasdijk-Werfkampenseweg. De aanhangwagen hing achter een landbouwtractor. De lading kwam op het naastgelegen fietspad en in de berm terecht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De betrokkenen hebben de balen stro zelf direct opgeruimd.

Uitslaande brand in monumentaal pand
WAALWIJK: Op woensdag 30 juli ontstond omstreeks 06.00 uur een uitslaande brand in een monumentaal pand aan de Meester van Coothstraat. Het betreft een leegstaand pand dat voorheen in gebruik was als cultureel centrum. In verband met de omvang van het pand en de brand is de brandweer met meerdere voertuigen ter plaatse geweest. De brandweer is enkele uren bezig geweest met bluswerkzaamheden. In verband met instortingsgevaar is technisch onderzoek niet mogelijk. De politie voert wel het zogenaamde tactisch onderzoek uit (verhoren van getuigen, buurtonderzoek etc.). Vermoedelijk zijn er geen slachtoffers gevallen. De politie heeft de ons bekende zwervers in Waalwijk opgezocht en daaronder blijkt niemand te worden vermist. Er is ook geen melding van een vermissing binnen gekomen.

Aanhoudingen op de Erve
WAALWIJK: Naar aanleiding van regelmatige meldingen van overlast op de Erve heeft de politie tijdens een surveillance dinsdagavond drie jongens uit Waalwijk aangehouden (15, 17 en 18 jaar oud). De drie werden bekeurd voor het fietsen door een park, het weggooien van afval en voor het beledigen van een politieambtenaar in functie. De vader van een van de verdachten, een 42-jarige man uit Waalwijk, is eveneens aangehouden voor het beledigen van een politieambtenaar in functie.

Aanhouding na mishandeling met honkbalknuppel
OOSTERHOUT: Op dinsdagavond 29 juli omstreeks 22.00 uur hield de politie een
17-jarige man uit Oosterhout in zijn woning aan. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond, omstreeks 19.30 uur, op de Hoofseweg een 19-jarige man uit Oosterhout te hebben geslagen met een honkbalknuppel. De 19-jarige man liep op krukken. Het slachtoffer heeft kneuzingen op armen, rechterbeen, rug en linker elleboog. De politie heeft inmiddels diverse getuigen gehoord. Onenigheid tijdens het afgelopen weekend zou de reden van de mishandeling zijn.

Bron: Connie Polak