Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 30 juli 2003

PvdA stelt vragen aan minister Verdonk en minister De Graaf over de ontstane situatie in Tilburg

PvdA Tweede-Kamerlid John Leerdam heeft de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie en de minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties vandaag vragen gesteld over de problemen in Tilburg met een deel van de Antilliaanse bevolking.

De vragen spitsen zich toe op de oorzaken van de ontstane problemen. Het terugdraaien van subsidies aan Antilliaanse verenigingen lijkt direct van invloed op de recente incidenten waarbij Antillianen betrokken waren. Daarnaast maakt Leerdam zich zorgen over de effectiviteit van de algemene welzijnsinstellingen in Tilburg richting de Antilliaanse gemeenschap.

Vrijdagmiddag 1 augustus aanstaande zal Leerdam met de Tilburgse wethouder Jan Hamming vanaf 16.30 uur een werkbezoek brengen aan de Antilliaanse gemeenschap in Tilburg om zelf polshoogte te gaan nemen. Zij zullen spreken met buurtbewoners, jongeren en de ouders van de jongeren die bij de incidenten betrokken waren. Gezamenlijk zullen zij opzoek gaan naar oplossingen voor de gerezen problemen. Makkelijke oplossingen zijn er echter niet, aan de geopperde visumplicht kleven bijvoorbeeld te veel bezwaren. Samen met de bewoners hopen de PvdA-politici tot antwoorden te komen voor de korte en langere termijn.

Nadere informatie: John Leerdam 06 - 18 306011

PvdA-voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*