Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (30/7)

Bergen op Zoom, woensdag 30 juli 2003

Beroving

BERGEN OP ZOOM: Gisteravond is in de binnenstad een Belgisch echtpaar uit Bergen op Zoom beroofd op het Korenbeursplein. Het echtpaar was naar Bergen op Zoom gekomen om weed te kopen. Ze werden aangesproken door een jongen die dat wel voor hen zou regelen. De vrouw van het echtpaar wilde voor 30 Euro weed hebben. De jongen griste het geld uit de handen van de vrouw en maakte zich hiermee uit de voeten. Te voet is er nog even naar hem gezocht door de man van het echtpaar. Deze kwam twee parkeercontroleurs tegen en gaf het signalement van de dader. Deze hadden de jongen net voorbij zien rennen. Een collega van de politie heeft de 26-jarige jongen zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden.

Aanhouding dief

BERGEN OP ZOOM: Een 18-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is aangehouden bij een winkel in de Vogelaar. Een politieman betrapte de vrouw op het stelen van een paar slippers. Na een korte schermutseling is zij aangehouden.

Vechtpartij

BERGEN OP ZOOM: Op de Wouwsestraatweg te Bergen op Zoom heeft dinsdagavond een vechtpartij plaatsgevonden. Een 18 jarige man uit Halsteren wilde spullen ophalen van een adres waar hij had gewoond. De 51-jarige bewoner van het pand kwam naar buiten en dit monde uit in een vechtpartij. Nadat de 18-jarige man hulp had ingeroepen van zijn familie en deze ter plaatse kwamen raakten ook zij betrokken bij de vechtpartij. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Politie ruimt hennepkwekerij

OUDENBOSCH: Woensdagmorgen troffen politiemensen van team Halderberge omstreeks 10.30 uur in een woning aan de Polderstraat een hennepkwekerij aan. Op de eerste verdieping werd in elk van de drie slaapkamers een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden er ruim 1000 hennepplanten gevonden. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden, maar hiernaar wel een onderzoek ingesteld. De Unit Forensisch en Technisch Onderzoek heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijk bruikbare sporen. Ook de firma Essent heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijke fraude met de elektriciteitsmeter. De kwekerij werd in circa 3 uur door de politie geheel ontmanteld.

Vernieling ruit

SPRUNDEL: Onbekenden hebben gisteren middag tussen 13.00 en 16.00 uur een thermopaneruit van 1.50 bij 1.50 mtr vernield van een woning aan het Laagveld te Sprundel. Met welk voorwerp de ruit is vernield is niet bekend, evenals de hoogte van de schade.

Dreiging met geweld tegen agenten

SINT WILLEBRORD: Dinsdagavond is een 60-jarige man uit Sint Willebrord aan de Rozenkransstraat aangehouden wegens bedreiging van de politie. In verband met een conflict in de relationele sfeer was de politie opgeroepen. Toen de agenten ter plaatse kwamen was er niets meer te zien. Tijdens navraag in de buurt kwam de 60-jarige man in een auto aangestoven. Hij bracht zijn auto met piepende banden tot stilstand en begon direct tegen de politiemensen te schelden. Hierop pakte hij uit zijn auto een bijl en een mes waarmee hij de politie bedreigde. Die situatie kwam dusdanig bedreigend over dat beide politiemensen hun vuurwapen trokken. Hierop legde de man zijn wapens weg. Hij is aangehouden en overgebracht naar Bergen op Zoom alwaar hij werd ingesloten. De man is in de loop van de dag gehoord en werd in overleg met het parket Breda met een dagvaarding heengezonden.

Fietsendief aangehouden

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag is een 39-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op de Brugstraat. Hij was herkend door de agentenn in verband met een eerder gepleegde fietsendiefstal. Tijdens de aanhouding bleek dat hij op een gestolen fiets zat. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar hij is voorgeleid en inverzekering is gesteld.

Aanrijding

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag vond rond 14.15 uur er op de Frans Halslaan een aanrijding plaats. Het betrof hier een 52-jarige automobiliste uit Rucphen en een 48-jarige vrouw uit Roosendaal rijdend op een scooter. Toen de bestuurster van de personenauto de scooter wilde passeren ontstond de aanrijding. De bestuurster van de scooter raakte hierbij gewond. Zij heeft schaafwonden aan arm en been.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag is rond 15.45 uur een 32-jarige vrouw uit Steenbergen beroofd van haar portemonnee aan de Nieuwe Markt. De vrouw had net geld gehaald uit een pinautomaat en ging naar de winkel. Bij de kassa zag zij dat de rits van haar tas was opengemaakt. Zij mist haar portemonnee, een groot geldbedrag, pasjes en haar rijbewijs. Later bleek dat er ook nog voor een groot bedrag was gepind van haar bankrekening.

Bron: Karen de Groot