Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

28862

Invoering van een bijdrage van de werkgever wiens werknemer op of na het bereiken van de leeftijd van 57,5 jaar werkloos wordt (Wet werkgeversbijdrage werkloosheidslasten oudere werknemers)

NOTA VAN WIJZIGING

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

In het tweede en derde lid van het in artikel I, onderdeel G, voorgestelde artikel 130h wordt de zinsnede "voor de in het eerste lid genoemde datum" vervangen door: op of voor de in het eerste lid genoemde datum.

Toelichting

In het tweede en derde lid van het voorgestelde artikel 130h van de Werkloosheidwet wordt verwezen naar de in het eerste lid van dat artikel genoemde datum, te weten de datum waarop dit wetsvoorstel bij koninklijke boodschap is ingediend. Ten onrechte werd bepaald dat de bijdrage niet is verschuldigd indien de dienstbetrekking met wederzijds goedvinden of van rechtswege is geëindigd vóór die datum. De bijdrage is, zoals in het eerste lid met betrekking tot opzegging en ontbinding wel al was aangegeven, ook niet verschuldigd als de dienstbetrekking is geëindigd op die datum. Deze wijziging ziet hierop.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(A.J. de Geus)