Recordaantal studentenkamers aangeboden

WOERDEN, Vorige maand zijn ruim 2.800 nieuwe studentenkamers aangeboden op internetsite Kamernet.nl. Dit is een absoluut recordaantal ten opzichte van het oude record van 1.900 nieuwe kamers in juni vorig jaar en brengt het totaal aantal aangeboden kamers in 2003 op ruim 15.000.

Ondanks de nijpende kamernood in de grote studentensteden biedt Kamernet.nl aan de lopende band woonruimte voor jongeren. Momenteel heeft de site 724 vrije kamers door heel Nederland, waarvan 79 kamers in Utrecht, 88 kamers in Amsterdam en 40 kamers in Groningen. Dit zijn tevens de steden waar de kamernood het hoogst is.


De werkwijze van Kamernet.nl is simpel. Een verhuurder biedt op de website gratis een kamer aan. Deze wordt vervolgens gecontroleerd door de beheerders van Kamernet.nl. Na goedkeuring wordt de kamer per e-mail of SMS verstuurd aan de leden van Kamernet.nl en kunnen geïnteresseerde leden via de site op de kamer reageren.


Het succes van dit systeem heeft volgens de twee oprichters, beiden studerend te Utrecht, alles te maken met het feit dat huurders vanuit hun luie stoel kunnen reageren en verhuurders zelf kunnen bepalen aan welke student zij hun kamer willen verhuren, zonder dat enige partij bemiddelingskosten hoeft te betalen.


Kamernet.nl


Het idee voor de website Kamernet.nl ontstond eind 1999 toen Nathan Skwortsow (Rotterdam, 1977) een kamer zocht in Utrecht. Hij baalde van de hoge bemiddelingskosten die hij bij commerciële bureaus moest betalen. Samen met zijn studiegenoot Rob Koster (Woerden, 1977) besloot hij studenten via internet aan kamers te helpen.


Ze verstuurden persberichten naar verschillende kranten en vanaf dat moment kwamen de eerste aanbiedingen voor kamers op de website binnen. Nu, een kleine 3 jaar na de lancering heeft Kamernet.nl al ruim 30.000 mensen aan een kamer geholpen.


Extra service


Studenten kunnen op Kamernet.nl ook terecht voor gratis juridisch advies. In samenwerking met het Landelijk Studenten Rechtsbureau krijgen studenten gratis rechtshulp over problemen met betrekking tot bijvoorbeeld bemiddelingskosten, louche huurbazen en huurcontracten.