Politie Zeeland



Z-5221-2003 AUTORUIT VERNIELD


Van een auto die geparkeerd stond aan de Zaagstraat te Zaamslag werd woensdag tussen 09.00 uur en 17.30 uur de achterruit vernield.
Uit de auto werden geen goederen weggenomen. Schadebedrag is niet bekend.



W-5222-2003 BEDRIJFSONGEVAL RITTHEM


Woensdag rond 18.45 uur knakte bij loswerkzaamheden op de kade van een bedrijf aan de Frankrijkweg te Ritthem de arm van een kraan. Deze arm kwam terecht op de cabine waarin de machinist zat. De machinist raakte hierdoor bekneld en gewond. Reddingswerkers zijn uren in touw geweest om de man te redden. De man is naar alle waarschijnlijkheid overleden.
De machinist, een 38-jarige inwoner van Heinkenszand, was op een hoogte van rond de 40 meter bezig met het lossen van een schip toen de arm door nog onbekende oorzaak knakte en terechtkwam op de cabine. De cabine werd hierdoor zwaar beschadigd en de machinist raakte hierdoor zwaar gewond. De gealarmeerde reddingsdiensten stelden alles in het werk om bij de man te komen. Ook is hiervoor een reddingshelikopter uit Koksijde (Belgie) ter plaatse gekomen. Mensen die dicht bij het slachtoffer konden komen, hebben vastgesteld dat de man geen teken van leven meer vertoonde. Gezien de grote onveiligheid voor de redders, zijn inmiddels de reddingswerkzaamheden gestaakt. Komende nacht worden voorbereidingen getroffen om zo spoedig mogelijk het slachtoffer op een veilige manier te bergen.