Gemeente Meppel


23 juli 2003

23 juli

Commissie bezwaar- & beroepschriften Openbare hoorzitting 31 juli Bestuurskantoor Blankenstein 550


- 19.00 uur: bezwaar tegen een besluit van Burgemeester & Wethouders tot het wijzigen van de rijrichting op de Sluisgracht middels het plaatsen van het bord C2 met het onderbord "uitgezonderd" symbool: fietsers op het kruispunt Sluisgracht-Schuttevaerstraat, het plaatsen van bord C3 met onderbord "uitgezonderd" symbool: fietsers op het kruispunt Prins Hendrikstraat- Sluisgracht


- 19.30 uur: bezwaar tegen een besluit van Burgemeester & Wethouders tot openstelling van de Kleine Oever 10 buiten de voorgeschreven sluitingstijden tot maximaal 01.00 uur op alle dagen van de week.

Opvragen bouwdossiers
In verband met de verhuizing van het gemeentelijk archief kunnen geen bouwdossiers worden opgevraagd van donderdag 24 juli t/m dinsdag 29 juli 2003. Bouwdossiers reserveren is mogelijk via telefoonnr. 850590.

Aanvragen bouwen & slopen
* lichte vergunning Meppel

- vergroten garage De Bloemen 46 10-7 *
- bouwen opslagloods met kantoor Eekhorstweg 16-7
- vergroten overkapping Hesselingen 42 21-7
- vergroten gezondheidszorggebouw Hoogeveenseweg 38 14-7
- bouwen kantoorgebouw Industrieweg 17 21-7
- vergroten woning De Kampen 123 11-7 *
- vergroten woning Lepelaar 77 15-7
- veranderen onderwijsgebouw Randweg 1 16-7
- vergroten ramen Rumpte 10 16-7 *
- plaatsen zonnescherm Woldstraat 35 11-7 *
- vergroten bedrijfshal Zomerdijk 18 21-7 Nijeveen

- plaatsen raam in zijgevel 't Heuivak 52 10-7 *

U kunt zienswijzen indienen.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan Buitengebied (Nijeveen) Nijeveen

- vergroten woning Dorpsstraat 50

U kunt t/m 21 augustus zienswijzen indienen.

Bouw- & sloopvergunningen Voor zover van toepassing met vrijstelling bestemmingsplan. Meppel

- plaatsen giromaat Rembrandtlaan 12 11-7 Nijeveen

- plaatsen overkapping het Nieveen 48 11-7
- vergroten berging in clubgebouw Schuurmansweg 11-7

U kunt binnen 6 weken na de datum van vergunning bezwaar maken.

Melding Wet milieubeheer
- Cantorclin Schoonmaakservice Meppel B.V. te Meppel heeft gemeld dat het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer van toepassing is op een bestaand schoonmaakservicebedrijf aan de Oeverlandenweg 2c te Meppel. De inrichting valt onder een algemene maatregel van bestuur en moet voldoen aan de voorschriften in het besluit. Daarom hoeft geen milieuvergunning te worden aangevraagd.

Vergunning Wet milieubeheer Vergunning is verleend aan:
* Revamo Vlamspuittechnieken B.V. te Meppel voor het veranderen van de inrichting aan de Pieter Mastebroekweg 2A Meppel. Het betreft het vervangen van de propaan drukhoudersopslag door twee aardgascompressoren en een aardgasbuffertank;
* Maatschap P.M. de Boer te Meppel voor het oprichten en in werking hebben van een melkrundveehouderij aan De Wetering 3 Meppel. Het bedrijf gaat meer dan 100 stuks melkrundvee houden. Hierdoor valt het bedrijf niet langer onder de werkingssfeer van het Besluit melkrundveehouderij milieubeheer en is een oprichtingsvergunning op grond van de Wet milieubeheer noodzakelijk.

U kunt beroep instellen als u tijdig bedenkingen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit of als u aantoont dat u daartoe niet in staat was. In de vergunning is geen wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Het besluit wordt na 3 september van kracht tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en verzocht wordt om voorlopige voorziening bij de Raad van State afdeling Bestuursrechtspraak Postbus 20019 2500 EA Den Haag.

Melding 12-dagenregeling De Burgemeester maakt bekend dat de volgende festiviteiten zijn geaccepteerd:

- Café t Rogat Rogat 5 Rogat 9 augustus 21.00-3.00 uur


- Proeflokaal "De Brouwerij" Zuideinde 27 Meppel 24 & 31 juli, 7, 9 & 14 augustus, 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december telkens van 20.00-3.00 uur

De voor het bedrijf geldende geluidsvoorschriften zijn niet van toepassing mits overmatige geluidhinder wordt voorkomen.

Goedkeuring bestemmingsplan Gedeputeerde Staten hebben bij besluit van 1 juli 2003 het bestemmingsplan "Meppel-Berggierslanden" goedgekeurd. Het bestemmingsplan voorziet in een planologisch-juridische regeling voor stadsuitbreiding aan de zuidzijde van Meppel. Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen ter inzage tot en met 3 september 2003 in het informatiecentrum van het Stadskantoor, Grote Oever 34 te Meppel. Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring kan door degene die tijdig zijn bedenkingen bij Gedeputeerde Staten kenbaar heeft gemaakt, beroep worden ingesteld bij de Raad van Staten afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage. Beroep kan tevens worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 27, eerste of tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot Gedeputeerde Staten te wenden. Tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht bij de Raad van State verkrijgt het goedgekeurde bestemmingsplan rechtskracht daags na afloop van genoemde ter inzage termijn.