Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-07-2003

Televisie
COR OP REIS
Uitzending donderdag 31 juli
Nederland 2 - 21.55 uur

---

Cor bakker musiceert 'down under'

Cor Bakker is de aflevering van COR OP REIS van donderdag 31 juli 'Down Under'. In Australië begint de muzikale presentator zijn zoektocht in Sydney waar hij is uitgenodigd door Jim Mc Lead, de presentator van de nationale radiozender ABC Radio, en maakt via hem kennis met een aantal goede muzikanten in Sydney. Hij speelt onder meer mee met een funk/rock-band in de bekendste wijk 'The Rocks' en bezoekt de leukste plekjes van deze beroemde stad.

Na Sydney ontmoet Cor een hele bijzondere man: Colin Offord. Hij is musicus, instrumentenmaker, maar ook een groot theaterschrijver. Colin laat zich muzikaal inspireren door de prachtige natuur van de Blue Mountains, waar hij is opgegroeid. Cor speelt samen met hem op een unieke plek tegenover de rotspartij 'Three Sisters' en probeert zijn gevoel van musiceren te ontdekken, én te beleven.

Vanuit de Blue Mountains reist hij door naar het noordelijke kustplaatsje Darwin, waar hij echte aboriginals bezoekt in het prachtige Kakadu National Park en samen met de wereldberoemde Didgeridoospeler Ash Dargin musiceert. Een verstillend, haast spiritueel moment.

Deze uitzending was eerder te zien op 15 juni 2001.