Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-07-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.15 u) Donderdag, 31 juli 2003

District Maastricht

Maastricht; discriminerende uitingen
Afgelopen woensdagavond zag een politiepatrouille een groepje jongeren uitbundig/luidruchtig uit het NS-station in Maastricht komen lopen waarvan er een, luid vanuit het groepje allerlei discriminerende / kwetsende uitlatingen over een bepaalde bevolkingsgroep uitriep. De politie greep meteen in en plukte deze verdachte, een 18-jarige jongeman uit Gronsveld uit het groepje en hield hem aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en kon met een proces-verbaal op zak weer huiswaarts. Daarnaast bekeurde de politie een ander wegens het in het openbaar nuttigen van alcoholische drank.

Maastricht; bromsnor
De politie heeft afgelopen woensdagavond, in het kader van het jongeren-overlast project Bromsnor toezicht gehouden in de wijken Malberg, Caberg, Pottenberg in Maastricht. Daarbij werden totaal 37 bekeuringen en processen-verbaal uitgedeeld. De geconstateerde overtredingen varieerden van een te hoge constructiesnelheid bromfietsen (opgevoerd), het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders, het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree telefoneren tijdens het rijden, kale banden tot ondeugdelijke remmen en stuurinrichting van voertuigen. Er werden ook enkele bromfietsen voor nader (technisch) onderzoek uit het verkeer genomen.

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen woensdagavond op de Hoge Weerd in Maastricht van een 27-jarige automobilist uit Warschau (Polen), bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Pool ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Een andere automobilist, een 48-jarige man uit Maastricht, werd bekeurd met een boete van honderdnegentig Euro. Bij controle diezelfde woensdagavond op de Hazendans in Maastricht bleek ook deze automobilist onder invloed achter het stuur van zijn auto te zitten. Ademanalyse; tussen 0,6 en 0,7 promille alcohol in zijn bloed. Uiteraard kreeg hij ook een rijverbod opgelegd.

Valkenburg; aangehouden
Afgelopen woensdag op donderdagnacht kreeg de politie een melding dat ieman op een parkeerplaats aan de Prinses Margrietlaan in Valkenburg bezig was een parkeermeter open te breken. De politie die snel terplaatse ging trof er inderdaad een parkeermeter aan waarvan was getracht die open te breken. Ter plaatse hield de politie op verdenking van deze kraakpoging een 30-jarige man / verdachte aan die voldeed aan het signalement, en op verdenking van medeplichtigheid werd een bij hem zijnde 26-jarige vrouw aangehouden (die later na verhoor weer in vrijheid werd gesteld), beiden uit Meerssen. De auto die het tweetal bij zich had werd in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.

Valkenburg; bekeuringen tijdens toezicht
De politie heeft afgelopen woensdag (avond) tijdens toezicht in en rond het centrum van Valkenburg totaal 21 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar urineren (wildplassen), het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders, illegaal / foutief parkeren van autos tot het in de avond/nachturen fietsen / rijden zonder (deugdelijke) voertuigverlichting. Daarnaast hield de politie die woensdagavond drie jongeren aan terzake baldadigheid / vernieling waaronder het uittrappen van een lichtmast. Twee van hen verzetten zich tegen hun aanhouding hetgeen mede in het tegen hen op te maken proces-verbaal zal worden opgenomen.