Binnensticht 10.20 uur

Utrecht 31-7-2003 - Persberichten district Binnensticht

Vernieling
ZEIST In de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 juli werden drie jongelui aangehouden op verdenking van vernieling.

Rond 01.40 uur kreeg de politie de melding dat op de Cronjelaan vijf jongens een ruit van een parkeergarage hadden vernield. Politiemensen die ter plaatse gingen, zagen een groepje jongelui vanaf de Cronjelaan de Antonlaan inlopen. Bij het zien van de politie gingen zij er vandoor. Zij renden de daar tegenovergelegen parkeergarage in. Politiemensen slaagden erin drie verdachten aan te houden. Het ging om twee jongens van 17 jaar en een jongeman van 19 jaar, allen afkomstig uit Zeist. Zij zijn in het politiebureau ingesloten.

Van 13 hoog naar beneden
ZEIST Op woensdagavond 30 juli werden twee personen aangehouden voor poging zware mishandeling.

Rond 22.40 uur kreeg de politie de melding dat op de Laan van Vollenhove van de bovenverdieping van een flat goederen, zoals stoelen, naar beneden werden gegooid. Politiemensen troffen achter de flat glasplaten, planken en stoelen aan. Middels onderzoek wisten politiemensen vast te stellen dat de goederen vanuit een woning op de dertiende verdieping naar beneden waren gegooid.

In de woning bevonden zich de 23-jarige bewoner en een 17-jarige vriend van hem uit Zeist. Zij verklaarden de boel aan het opruimen te zijn en zojuist stoelen uit het raam te hebben gegooid.

Daar er regelmatig mensen achter de flat lopen en spelen, was het niet bepaald ondenkbeeldig dat mensen door de neerstortende voorwerpen zouden worden geraakt. Daarom werd het tweetal voor poging tot zware mishandeling aangehouden en zij zijn in het politiebureau ingesloten.