Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-07-2003 Maastricht; vervolg persberichten (RKey; 13.15 u) Donderdag, 31 juli 2003

District Maastricht

Maastricht; aanrijding
Afgelopen woensdag op donderdagnacht omstreeks 02.30 uur vond op de kruising Adelbert van Scharnlaan / Burg. Cortenstraat in Maastricht een aanrijding plaats. Daarbij kwamen twee autobestuurders, een 23-jarige man uit Maastricht en een 33-jarige man uit Lanaken (B) met mekaar in botsing. De Belgische automobilist en een mede-inzittende persoon liepen bij de aanrijding enkele kneuzingen op. Bleek dat de 23-jarige Maastrichtse automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; hennepkwekerij
Bij controle vanmorgen, donderdagmorgen in een woning aan de Hermelijnstraat in Maastricht trof de politie in de kelder een hennepkwekerij aan met totaal zon 425 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur, zoals ondermeer 20 groeilampen, transformatoren en een ventilator, in beslag genomen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat met de electriciteitsvoorziening was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners / hennepkweker.