Politie Midden- en West Brabant

Oplichter in nette pak weer actief

Tilburg, 31 juli 2003

TILBURG - De oplichter in het nette pak is in Tilburg weer actief. De man weet met diverse smoesjes (vaak zielige verhalen) geld af te troggelen bij niets vermoedende burgers. In Tilburg heeft de man de afgelopen dagen drie keer toegeslagen.

Aan de Rentmeesterlaan wist de man op 24 juli jl. 155 euro buit te maken. Hij was bij een 49-jarige Tilburger aan de deur gekomen omdat hij stukken aan zijn auto had en snel met de trein naar Amsterdam moest.

Aan het Park de Horion belt de oplichter in de nacht van 24 op 25 juli om kwart over één, een 26-jarige Tilburger uit bed. Hier vertelt hij dat hij zijn nieuwe boven buurman is, vraagt even om binnen te mogen komen en vraagt geld omdat hij zijn geld in Amsterdam had laten liggen. Uiteindelijk krijgt hij 10 euro van de man voor een taxi.

Aan de Petrus Canisiusstraat weet de man 15 euro van een 47-jarige Tilburger los te praten. Hier doet hij zich voor als de nieuwe onder buurman en zegt op een zielige manier dat hij sleutels en andere persoonlijke spullen in Amsterdam liet liggen.

De politie waarschuwt om met deze man niet in zee te gaan. In het verleden is de man al wel vaker opgepakt en veroordeeld voor dit soort feiten, maar eenmaal weer op vrije voeten vervalt hij telkens in herhaling.

Het signalement van de oplichter:
Donker gekleurde man, 1.80 meter lang, fors postuur, zwart kort kroes haar, nette verschijning, heeft spleetje tussen de tanden.

Indien de man wordt gesignaleerd dan wordt verzocht hierover de politie snel in kennis te stellen.

Bron: Carel Bouman