SMU

Speciale website geeft uitleg over CAO voor Uitzendkrachten

Vanaf vandaag kan iedereen met vragen over de CAO voor Uitzendkrachten terecht bij www.smu-online.nl. Op deze site wordt tekst en uitleg gegeven over de bepalingen die sinds 20 juli 2003 voor duizenden uitzendondernemingen in Nederland gelden. Via de site kan de CAO gedownload worden en kunnen vragen worden gesteld aan een team van deskundigen. Ook bevat de site veel gestelde vragen en antwoorden. Aanleiding van de informatievoorziening via de website vormt de algemeenverbindendverklaring (avv) van de CAO voor Uitzendkrachten 1999-2003. De site is interessant voor uitzendondernemingen, uitzendkrachten, vakbonden en inleners.

Uitzendondernemingen in heel Nederland moeten zich sinds de algemeenverbindendverklaring houden aan de afspraken zoals die in de CAO voor Uitzendkrachten 1999 - 2003 gemaakt zijn tussen de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie. Om ongeorganiseerde uitzendondernemingen te ondersteunen bij de toepassing van de CAO, is de bestaande website www.smu-online.nl sterk uitgebreid. De website werd al veel gebruikt voor het raadplegen van bij de SMU aangemelde CAO-bepalingen.

De site geeft een gratis algemene introductie over de CAO en de bepalingen die voor de uitzendondernemingen gelden. Tegen betaling kunnen de verplichte bepalingen gedownload worden, kan gekeken worden op een uitgebreide lijst met de meest gestelde vragen en kunnen vragen worden voorgelegd aan deskundigen. De informatie op de site wordt regelmatig ververst en blijft derhalve voortdurend actueel. Nieuw is ook dat uitzendkrachten en uitzendondernemingen via de website bij de SMU melding kunnen doen van het niet naleven van de CAO voor Uitzendkrachten. Sociale partners hebben eerder dit jaar afgesproken actief op de naleving van de CAO en de algemeenverbindendverklaring te gaan toezien. In het najaar start de aanpak hiervan.

Voor de redactie,