Gemeente Westervoort

Westervoort in Beweging:

"Voor de gemeente genoeg beweegredenen om mee te doen!"

Voor het eerst sinds jaren doet de gemeente weer mee aan de braderie op 29 augustus a.s. tijdens het weekend Westervoort in Beweging.

Van 17.00 uur tot 22.00 uur zijn er doorlopende activiteiten op het plein voor het gemeentehuis:

* Praothuus met wethouders en raadsleden

* De jongerenhuiskamer van At Last

* Bouw je Eigen Wijk

* Presentatie politie met o.a. 2 motorvoertuigen, de snelste auto van het korps en een stand Werving & Selectie
* Fietsacrobaat Charly

* Burger voor burgers: de burgemeester bakt ze bruin........
* Wijkraden informeren over hun activiteiten in de wijken
* De Brandweer is er met een hulpverleningsvoertuig
* Politieke partijen

* Presentatie LIEMERS fm 105.2 met interviews

De Darpsdichter leest op gezette tijden voor uit eigen werk (zie de klok bij het Praothuus).

Om 19.00 uur wordt Het Gemeentespel gespeeld vanaf het podium van LIEMERS fm 105.2, gepresenteerd door de wethouders. Test je kennis van Westervoort. Er zijn mooie prijzen te winnen!

Voor het programma is gezocht naar een mix van luchtige, artistieke, speelse en ludieke activiteiten voor jong en oud. Het gemeentehuis zelf wordt omgedoopt in "Praothuus". Hier is een terras ingericht waar u in een ongedwongen sfeer een babbeltje kan maken met bijvoorbeeld één van de wethouders, raadsleden of ambtenaren. Om 19.00 uur wordt Het Gemeentespel gespeeld. Een eenvoudig soort ren-je-rot spel waar iedereen aan kan mee kan doen en waarmee u uw kennis over Westervoort kan testen. De winnaar van dit spel kan zeggen dat hij/zij het allermeest weet over Westervoort en ontvangt natuurlijk een mooie prijs.

Doorlopend kan er meegedaan worden aan het project Bouw je eigen Wijk, een project waarbij iedere passant een stukje van de fictieve wijk kan inrichten.

Uiteraard ontbreken de kramen met de nodige informatie niet. Er wordt informatie gegeven over de nieuwe organisatievorm van de gemeente, het wijkgericht werken, jongerenwerk, openbare orde en veiligheid, etc.

De lokale omroep LIEMERS fm 105.2 zal vanaf het plein zorgen voor muziek, informatie en entertainment.

Het volledige programma zal worden aangekondigd bij LIEMERS fm 105.2, in de promotiekrant van Westervoort in Beweging en op de gemeentepagina in de Westervoort Post van 27 augustus.

Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken bekend, dat zij hebben besloten het Wvg beleid, met betrekking tot tegemoetkomingen of vergoedingen in de kosten van aanschaf of gebruik van vervoermiddelen op grond van artikel 3.1 onder d sub 4 van de Verordening voorzieningen gehandicapten, aan te passen.

Op grond van dit artikel worden fietsen met hulpmotor of elektromotor verstrekt als daarvoor een medische noodzaak aanwezig is.

Besloten is om niet alleen de aanschafkosten van het hulpmiddel minus een eigen bijdrage te vergoeden maar tevens de jaarlijkse kosten van verzekering en eventuele reparaties.

Indien u nog vragen heeft omtrent de aanpassing van het Wvg beleid dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur contact opnemen met mevrouw B.G.M. Pauwelsen, Wvg-consulent van de afdeling Sociale Zaken, telefoonnummer 026-3179361 of langskomen op het spreekuur van deze afdeling op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur en buiten deze uren op afspraak.

Bouwaanvragen:

* Goltackers 90, uitbreiden woning

* Vredenburgstraat 15a, (ver)bouwen woning


* Het Ambacht 72, wijzigen gevelconstructie en entree bedrijfspand
* Klapstraat 153, uitbreiden woning

afdeling Ruimte & Samenleving, telefoonnummer 026-3179531. bekendmakingen, kunt u inwinnen bij de afdeling Ruimte & Samenleving, tel. 3179531.
Heeft u bezwaar?
besluit is bekendgemaakt bij de aanvrager.