Gemeente Capelle a/d IJssel


---

Nieuwsbrief: 31-07-2003 - Capelle Actueel

Gemeentelijke toezichthouders controleren woningen in vakantieperiode Toezichthouders controleren woningen van mensen die op vakantie zijn in de zomer periode.

Uit de collegevergadering van 29 juli 2003
Op dinsdag 29 juli 2003 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen

Horeca-ondernemers gaan terrasvergoeding betalen Het college heeft op 1 juli 2003 nieuwe tarieven vastgesteld voor de vergoedingen die horeca-ondernemers per 1 januari 2004 moeten gaan betalen als ze een terras houden.

Bijzondere bijstandsregeling voor minima met kinderen in het voortgezet onderwijs tot 1 januari 2004
Kinderen die voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs volgen kosten veel geld. Vooral ouders die zijn aangewezen op een minimuminkomen hebben veel moeite om alle kosten van hun studerende kind te betalen.

Eenmalig gewijzigde openingstijden Burgerzaken
Wegens een interne verhuizing is de deelsector Burgerzaken op maandag
4 augustus 2003 's morgens gesloten.

Capelle werkt aan ...2e fase Abram van Rijckevorselweg Van donderdag 7 tot en met woensdag 13 augustus 2003 wordt gewerkt aan de zuidkant van de noordelijke rijbaan van de Abram van Rijckevorselweg.

Expositie HVC
De Historische Vereniging Capelle aan den IJssel opent op zaterdag 2 augustus van 13.00 tot 16.00 uur de deuren van het Dief- en duifhuisje aan de Rozenburcht.

Jij kent de dader, maar de dader kent jou ook? Bel dan M Sinds september 2002 loopt in verschillende regios een eenjarige proef met de tiplijn Meld Misdaad Anoniem (ook wel M genoemd).

Ontevreden? Laat het ons weten!
Bent u ontevreden over de wijze waarop u bent behandeld door de gemeente, dan kunt u een klacht indienen. De gemeente Capelle aan den IJssel heeft hiervoor een speciale klachtenregeling.

Jongeren denken graag mee over eigen plek
De gemeente Capelle aan den IJssel gaat een jongerencentrum bouwen. Zij wil daarom graag weten wat Capelse jongeren verwachten van een jongerencentrum.

Bekendmaking 25 juni 2003
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende aanvragen voor bouwvergunningen en kapvergunningen in procedure zijn.

Bekendmaking 2 juli 2003
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende aanvragen voor bouwvergunningen en kapvergunningen in procedure zijn.

Vastgestelde verordeningen
Op 23 juni heeft de gemeenteraad de volgende verordeningen vastgesteld.

Bekendmaking 9 juli 2003
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, kapvergunningen, horecavergunningen en aanvragen voor invalideparkeerplaatsen in procedure zijn.

KENNISGEVING WET MILIEUBEHEER
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, kunnen op grond van de Wet milieubeheer een vergunning nodig hebben. Deze vergunning moet in veel gevallen worden aangevraagd bij de gemeente.

Bekendmaking 16 juli 2003
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen en aanvragen voor kapvergunningen in procedure zijn.

Bekendmaking 23 juli 2003
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende reclamevergunningen, bouwvergunningen en aanvragen voor kapvergunningen in procedure zijn.

Bekendmaking 30 juli 2003
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende aanvragen bouwvergunningen en kapvergunningen,in procedure zijn.

---

info@capelle-ijssel.nl