Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal, aankondiging snelheidscontroles
Publicatiedatum: 31-07-2003

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Gelderland-Midden heeft voor vanmiddag snelheidscontroles aangekondigd voor de volgende wegen in de regio:
o Otterlo, Apeldoornseweg
o Babberich, Beekseweg (N812)
maar ook op andere wegen in de regio kunt u snelheidscontroles tegenkomen. Voor de avond en nachtelijke uren staat een gecombineerde verkeerscontrole gepland in Garderen en omgeving in verband met de Midzomerfeesten. Bij deze controle wordt ook aandacht besteed aan alcohol.

voor nadere informatie:
persloket politie Gelderland-Midden
026- 3 524 606

---

Gelderland-Midden


---

Arnhem, gewelddadige winkeldief aangehouden
Publicatiedatum: 31-07-2003

De politie heeft donderdagochtend op de Spijkerlaan in Arnhem een 29-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De Arnhemmer zou tevens een 38-jarige medewerkster van de zaak mishandeld hebben. Hij werd omstreeks kwart over tien door de verkoopster betrapt toen hij met een aantal goederen zonder te betalen de zaak uitliep. Toen hij door de verkoopster werd tegengehouden sloeg hij haar in het gezicht en probeerde nogmaals weg te komen. Met behulp van getuige kon de man buiten in de kraag worden gevat en aan de politie worden overgedragen. De verkoopster had geen noemenswaardige verwondingen opgelopen als gevolg van de mishandeling, maar deed wel aangifte. De Arnhemmer is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, rijbewijs ongeldig na weigering volgen cursus Publicatiedatum: 31-07-2003

Van een 37-jarige Arnhemmer is door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) het rijbewijs ongeldig verklaard. De Arnhemmer was in april van dit jaar door de politie bekeurd op de Johan de Wittlaan in zijn woonplaats in verband met het rijden onder invloed met een alcoholpromillage van 1,17 (ruim tweemaal het maximum). Naast een straf in de vorm van een boete of een ontzegging van de rijbevoegdheid kunnen dergelijke overtreders gelast worden om, deels op eigen kosten, een cursus Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA) te volgen. De Arnhemmer had die kosten niet betaald, waarop diens rijbewijs ongeldig werd verklaard. Twee andere drankrijders, die eerder deze maand waren betrapt met alcohol achter het stuur, kregen van het CBR te horen dat zij ook naar de EMA moesten. De een had een promillage van 1,75 (ruim drie keer het maximum) en de andere had de ademanalyse geweigerd. De EMA moet bestuurders, die onder invloed van alcohol achter het stuur waren aangetroffen, bewuster maken van hun gedrag en herhaling helpen voorkomen. De verplichte eigen bijdrage van de cursus bedraagt ruim 270 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606